THE JORGENSENS – AMERICANA SOUL

Artiest info
Website
facebook
Label: Paramour Records

 

 

“Brianna Tagg and Kurt Jorgenssen's journey,
and the evolution of their creative collaboration…”

Vaak is een ontmoeting het begin van een samenwerking. Dit was ook zo voor het muzikale project The Jorgensens, dat  in 2014 begon. Dat was het jaar dat Brianna Tagg en Kurt Jorgensen elkaar in St. Paul, Minnesota, ontmoetten. Zij, singer-songwriter en multi-instrumentaliste en hij, zanger, songwriter, gitarist en producer. Er was toen genoeg chemie om verder samen te gaan werken, liedjes te schrijven en een album op te nemen als duo. Hun muzikale en persoonlijke banden werden sterker, met als hoogtepunt een relatie en een huwelijk. Gaandeweg groeide het duo uit tot een volledige band, met de toevoeging van Brenda Lee King (bas), Mark O' Day (drums, percussie) Jeff King (sax, klarinet), Jeff Levine (trompet), C Harris (percussie) en Andra Lee Suchy (zang). The Jorgensens werden een authentieke band, met een roots repertoire dat zowel tijdloos als klassiek is. Hun sound is herkenbaar en is het product van hun jarenlange creativiteit en vriendschap.

‘Americana Soul’, hun nieuwe album verscheen op het einde van het voorbije jaar. De opener “Old Black Crow” brengt je vanaf de eerste noten door Kurt’s slide gitaar, de mooie vocale harmonieën, het refrein met R&B-invloeden en de Latin-groove aan het einde, al in de gewenste stemming. Ook op het pompende midtempo “Miles”, staat naast de zang die Briana hier doet, de slide gitaar weer centraal. Briana houdt hier het vuur brandend, de blazers en de achtergrondzang dragen knap bij aan de groove. In het korte (maar 2’ durende) akoestische en funky “Boom Boom Boom” zet Kurt zijn zangtalenten daarna in de schijnwerpers. Het is tekstueel een ode aan de vrouw, die vaak de redding brengt. Laat je daarna verleiden op het rustig swingende “Hey Baby” door de geweldige sax van Jeff King of wakker schudden op het humeurige “Shake It”, waar de banjo de dans leidt. Kurt en Briana bouwen er op een vintage, menselijke manier een spirituele trilling in op, die tegelijkertijd spreekt over zowel moeilijke tijden als overleven. “Out of My Land” & “Leave Your Light On” klinken vintage, maar ook heel hedendaags en aanstekelig, “Dark Road” & “Twenty Years” donker en intrigerend.  “State Line” waarmee beiden hun reis emotioneel en met een ballade afsluiten, is zeker nog niet het einde van hun muzikale creativiteit. Het lijkt of hier blues, gospel en R&B van oudsher hun perfecte match gevonden hebben.

“With 'Americana Soul', The Jorgensens idiosyncratically cherish the American roots music, the music that has been interesting and fascinating for years…” (ESC, Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: THE JORGENSENS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

‘AMERICANA SOUL’: tracklist: 01. Old Black Crow – 02. Miles – 03. Boom Boom Boom – 04. Hey Baby – 05. Shake It - 06. Out of My Land – 07. Leave Your Light On – 08. Dark Road – 09. Twenty Years – 10. State Line | Music/Lyrics: Kurt Jorgensen & Brianna Tagg | Producer: Kurt Jorgensen | Credits: Brianna Tagg: vox, guitar / Kurt Jorgensen: vox, guitar / Andra Lee Suchy: b-vox / Brenda Lee King: bass / Jeff King: sax, clarinet / Jeff Levine: trumpet / Mark O' Day: drums, percussion / C Harris: percussion

Discography THE JORGENSENS: Americana Soul [2022] | In the Dark (single) [2020] | The Lexington Stretch [2019] |