DAVID RONALDO & THE DICE - TUNES FOR A DIME

Artiest info
Website
facebook

 


De teerling is geworpen: op zevenentwintig januari komt David Ronaldo & The Dice met een derde album op vier jaar tijd “Tunes For A Dime” op de proppen. Niet enkel schuimt het quintet veelvuldig alle podia af, maar ze vinden hiernaast ook nog de tijd om werkelijk pareltjes van albums af te leveren. We waren al in de wolken over David Ronaldo’s twee vorige albums, maar “Tunes For A Dime” lijkt toch wel het album waar alles perfect in elkaar valt. Werd de band na hun debuutplaat “Citizen Of The World” afgeremd door dat verderfelijke virus, dat wereldwijd rond zich heen greep, en hing de schaduw van het overlijden van David’s vader en godfather van het bekende Circus Ronaldo, Johnny Ronaldo, nog wat over “Shoot Them With Words”, dan is het met “Tunes For A Dime” echt feesten geblazen, met een zeer roots- rock gekleurd album. Verwacht dus live een waar saltimbanco, een feest van het leven geïnspireerd door straatmuzikanten, waar David Ronaldo’s virtuoze band met guitarslingers Charly Verbinnen en Dirk Lekenne, bassist Tim Van Passel en de meesterlijke percussionist Marco Epis, ware gensters zullen slaan.

De schitterende mix van het “Tunes For A Dime” album is te danken aan bandlid Dirk Lekenne, eigenaar van de Fandango studio in Bierbeek, die oog heeft voor elk muzikaal detail en een schare vrienden-artiesten opgetrommeld heeft, waaronder Patrick Cuyvers (Hammond), Pieter Akkermans (piano), Wim Degeest (mondharmonica), Chantal en Steve Kashala (backing vocals), Idara Soetemans (backing vocals), Luk De Graaff (bas en backing vocals) en last but not least Steve Ceulemans (bas), als extra inbreng op de plaat. Zo horen we Wim Degeest met mondharmonica de stuwende blues rocker “World’s End Blues” leven in blazen. Het ecologische einde van de wereld wordt hier zowaar voorspeld, aangespoord door ratelende gitaarsolo’s van het duo Verbinnen-Lekenne. De Hammond van Patrick Cuyvers is hier al hoorbaar in de achtergrond, maar komt pas goed tot zijn recht in het psychedelisch, funky rockende “Short Fuse”, met schitterende backing vocals van het zuster-broeder paar Chantal en Steve Kashala. De geest van Frank Zappa dwaalt ergens door deze song, net als die van The Allman Brothers Band in de opener van het album “Wasted My Life”, met heerlijk oplopende, synchroon in octaven solerende gitaren, zoals het een echte southern rocker betaamt. Love can save it all is hier de levensles voor David Ronaldo, zelfs na een losbandig leven. Andere talentrijke muzikale helden verloopt het echter minder goed. Ze verliezen zich in drank en drugs, terwijl ze voor een letterlijke stuiver spelen, zoals de aangrijpende rockballade en sublieme single “Tunes For A Dime” openbaart, waar David Ronaldo’s roestig raspende stem, heerlijk meerstemmig wordt omarmd door zijn vrienden artiesten. Een ander mooi moment van reflectie horen we in het droeve “Shadows Walking”, startend op akoestische gitaar, met dromerige soundscapes van slide gitaar in de verte, aangrijpende samenzang en een Marco Epis die fluistert op conga percussie. Marco’s hoogtepunt komt echter nog in het rootsie, op old time banjo en akoestische gitaren drijvende “Fix It”, waar hij zich kan uitleven met gevarieerde, percussieve accenten.

Maar, let there be rock en het album loopt ervan over. Zo slaat “Price On My Head” ons rond de oren met dampende classic rock noten, is het boogie-woogie time op de dansvloer in het opgewekte, met flamboyante pianonoten van Pieter Akkermans aangewakkerde “Laid-Back And Easy”, dat bovendien gegarandeerd elke zaal in vuur en vlam zal steken met knetterende gitaarsolo’s. “Hunted Man” duwt ons dan weer in de rug met een stuwende Neil Young & Crazy Horse ritmegitaar, een nummer dat trouwens sfeervol uitdeint naar een instrumentaal akoestisch tweede deel in Ennio Morricone Western stijl. Het deksel op de neus krijgen de complotdenkers en klavier helden in een boos “What Have You Really Done”, met snijdende slidegitaar en driftig rockende gitaren, die de woorden “A Rebel Without A Cause” een nog meer letterlijke betekenis doen krijgen.

Alle goede dingen bestaan uit drie en het schitterende nieuwe album van David Ronaldo & The Dice bewaarheid dit spreekwoord enkel maar. De titel mag dan wel “Tunes For A Dime” heten, voor ons is elke song goud waard. Ga dit allemaal live beleven tijdens de cd-release party op vrijdag 27/01 in GC De Mena in Rotselaar en als je nog niet overtuigd bent, zullen deze topartiesten het je op het podium wel duidelijk maken.

Yvo Zels

Doe jezelf een plezier en bestel het album nu al via de website van David Ronaldo


10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: DAVID RONALDO & THE DICE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.