THE BLUESBONES - VERVIERS - 23/03/16

Artiest info
website  
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De band van zanger Nico De Cock (ex The Blues Conspiracy, Dusty Dollar) en de flegmatieke, getalenteerde gitarist Stef Paglia kent iedere blues liefhebber als ‘The Bluesbones’. Op dit ogenblik in het gezelschap van drummer Dominique Christens (ex Cora Lee, No Trouble), bassist Geert Boeckx (Generation Dallas) en de Hammond orgelist Edwin Risbourg (ex Funk the system, Jazzophonics).

In 2012 debuteerden ze met "Voodoo Guitar", dat al meteen in de prijzen viel als ‘Best Debute Album’ (Rootstime, Blues Magazine). De band zelf won in het zelfde jaar de publiekprijs tijdens de ‘Belgian Blues Challenge’. In 2013 namen ze een live CD/DVD op "Live @ the Bosuil", dat ook genomineerd werd als ‘’Blues CD of the Year 2013’ (Bluestown Radio, Bluezy Radio). Na hun tweede studio album “Saved By The Blues” (2013), volgde er in 2015 nog een tweede live (studio) album “Double Live”.

Over dit laatste album “Double Live” schreven wij het volgende: Het minste dat je kan stellen is dat The BluesBones weten hoe ze hun fans, en bij uitbreiding alle muziekliefhebbers van de betere Bluesrock, weten te verwennen. Denk maar aan hun schitterende optredens, hun uitstekende studio-albums en hun Live @ De Bosuil. Deze laatste cd incluis DVD dateert inmiddels al uit 2013. Tijd voor een extra verwenning moeten de mannen gedacht hebben en ditmaal besloten ze een dubbel live album op de markt te brengen, eenvoudig “Double Live” getiteld. Een fantastische plaat die u zich kan aanschaffen voor de prijs van één album!

Nu waren er uiteraard nog andere redenen voor deze release. Het feit alleen al dat met de komst van Edwin Risbourg het Hammond een grote impact heeft op de muziek van de band en het dus bijzonder boeiend is om die vroegere nummers in die nieuwe , zeg maar vollere sound, te horen en wetende dat de muziek indertijd eigenlijk geschreven was voor twee gitaristen. De toer door Duitsland maakte dat Erwin zich volledig kon inleven in de nummers en ook wel stilaan zijn persoonlijke stempel erop kon drukken. En niet te vergeten, eind 2015 heeft Geert Boeckx de plaats ingenomen van Ronald Burssens die zich als bassist wat onwennig voelde bij de Hammond. Van een vuurdoop gesproken, dit is er een die kan tellen maar Geert heeft zich aardig van zijn taak gekweten...lees meer

Een band die duidelijk niet stil zit, een band die veel positieve aandacht in de sociale media en goede quota in recensies op diverse muziek websites krijgt, verdient ook Rootstime’s aandacht en opvolging. Deze week stonden ze geprogrammeerd in muziekclub Spirit of 66 in Verviers. Wij van Rootstime spraken af om kort bij te praten en keken (en genoten) van hun optreden: