BLUES CARAVAN 2017 - OSPEL - 06/05/17

Artiest info
website  
 

OSPEL - 06/05/17

 

Ruf Records' Blues Caravan is een reizend gezelschap bestaande uit, jaarlijks afwisselende artiesten, dat hun melodieuze troubadoursbestaan prachtig naar de blues vertaalt. Ook dit jaar heeft de formatie weer artiesten van niveau aan weten te trekken. Onder andere Big Daddy Wilson, Si Cranstoun  en Vanessa Collier vormen Blues Caravan 2017. Deze artiesten gelden reeds als vaste krachten binnen de rock & roll, blues- en soulscene. In deze unieke samenwerking vertolken zij de welbekende klassiekers én nummers van eigen makelij.

..

Uit North Carolina (USA) brengt Big Daddy Wilson met zijn diepe, lage stemgeluid de blues in dit gezelschap. Londonaar Si Cranstoun (UK) daarentegen is "old-school" en floreert in het rock & roll en rockabilly-genre met nummers die sterke connecties vertonen met grootheden als Jackie Wilson of Gene Vincent. Vanessa Collier (USA) levert ten slotte de kerst op de taart met behulp van haar uitmuntende soul, swingende sax en daverende verschijning.

..

Ook verschenen van Big Daddy Wilson (resensie), Si Cranstoun (resensie) en Vanessa Collier (resensie) de laatste maanden hun nieuwste cd, dus reden genoeg om deze mensen even voor de camera te brengen om hun wat vraagjes te stellen. Zelfs ook voor een 'Rootstime Unplugged' waren deze lieve mensen dadelijk te vinden. Bekijk alvast het interview.

Eric Schuurmans

Foto © Manon Houtackers

meer foto's

 

interview

 

'Rootstime Unplugged'