THE RAGTIME RUMOURS - OSPEL - 05/05/18

Artiest info
website  
 

OSPEL - 05/05/18

 

 

...

In december 2013 werd in de Noord-Limburgse Maasdelta bij Reuver op initiatief van Tom ’’Howlin Stone’’ Janssen een nieuwe band uit het moeras getrokken, The Ragtime Rumours. En zoals hun naam doet vermoeden brengt deze band een bruisende mix van ragtime, drunk-swing, swampy blues, hillbilly en western ten gehore. Stel je voor wat je krijgt als Pokey Lafarge en Tom Waits bij Django Reinhard op bezoek gaan, een flinke pot koffie drinken en daarbij naar Robert Johnson luisteren. En dan hun instrumenten oppakken… zelf noemen ze het "Rag 'n Roll".

De deelname van The Ragtime Rumours aan de Dutch Blues Challenge 2017 was namelijk succesvol. Of beter gezegd: maximaal! Ze behaalden de eerste plek. Met dit resultaat was de weg vrij voor de International Blues Challenge in Memphis en de European Blues Challenge in het Noorse Hell. Hier in Noorwegen won dit Limburgse gezelschap deze Challenge en dan heb je wat in je mars! Voor ons was dit alvast een terechte keuze.

Straight from de Limburgse Maasdelta ! Want de Reuverse Tom Janssen verzorgt de zang en speelt akoestische gitaar. Thimo Gijezen (ook uit Reuver) bespeelt de elektrische gitaar, de accordeon en de piano. Sjaak Korsten uit dorpskern Beesel drumt en bespeelt de kazoo. Niki van der Schuren uit Roermond zingt en is te horen op de baritonsax, bas en fluit.

Samen een kleurrijk gezelschap dat op zaterdag Moulin Blues met hun groot enthousiasme en muzikaliteit deze tweede festivaldag mocht openen, hetgeen ze ook toonden in het gezellige gesprek dat we snel na hun optreden konden doen, want veel tijd was er niet. Busje was al weer geladen, want omwille van het Bevrijdingsfestival Limburg in Roermond waren ze daar niet de opener maar wel de afsluiter van de avond.

Eric Schuurmans

Foto © Manon Houtackers
meer foto's Manon Houtackers