GUITAR SLIM JR - WESPELAAR - 16/08/18

Artiest info
website  
 

WESPELAAR - 16/08/18

 

 

We zouden een medische studie kunnen bestellen over de vraag of blues in de genen zit, maar vorig jaar zagen we in Swing Wespelaar de bevestiging met de zonen van Luther Allison en Magic Slim op het festival. Ook Guitar Slim Jr., de zoon van legende Guitar Slim is het levende bewijs dat blues van vader op zoon overgaat. En dat horen we al aan het unieke gitaarspel dat het echt niet moet hebben van de decibels. Daar bovenop heeft de Grammy Award genomineerde Guitar Slim ook nog eens een warme soulvolle stem, die perfect past bij zijn innemende, toegankelijke en zeer vriendelijke persoonlijkheid, hetgeen we dadelijk konden aanvoelen tijdens het interview dat we een dag eerder dan de dag van zijn optreden in Wespelaar deden.

Rodney Armstrong a.k.a. Guitar Slim Jr. (1952) is een Amerikaanse New Orleans bluesgitarist en zanger. Tijdens zijn lange speelcarrière heeft hij met talloze andere bluesmuzikanten gewerkt. Zijn debuutalbum, "The Story of My Life" (1988), werd genomineerd voor een Grammy Award voor Best Traditional Blues Album in 1989 en heeft ondertussen al 7 albums uit. Gitaar Slim Jr. heeft vele jaren op het New Orleans blues clubcircuit gewerkt en zijn repertoire werd meer en meer afhankelijk van het materiaal van zijn vader Guitar Slim. Guitar Slim Jr. tourde met Stevie Ray Vaughan in de late jaren 1980 en ze bleven vrienden tot de dood van Vaughan in 1990.

Ook voor deze 66 jarige zanger/gitarist, die alle clubs in zijn hometown New Orleans kent en op de grootste festivals in Louisiana stond was het voor deze geboren entertainer zijn Europese debuut in Wespelaar, en wat voor één. Hij heeft idd. als missie de muzikale erfenis van zijn vader verder te zetten, maar we waren tijdens het festival zeer verheugt om zijn  soulvolle blues met intense gitaaruithalen te mogen horen. Niet alleen de fervente blues liefhebber kon aan zijn trekken komen met dit uitzonderlijke concert, maar ook voor iedere rechtgeaarde liefhebber van soul en New Orleans muziek in het algemeen was het volop genieten, hetgeen wij ook deden tijdens het interview.

Foto © Manon Houtackers

meer foto © Manon Houtackers

 

 ..