DAWN BROTHERS - BRUSSEL - 1/03/19

Artiest info
website  
 

BRUSSEL - 1/03/19

 

 

Alhoewel de Rotterdamse band, Dawn Brothers, geen bloedverwanten zijn, zijn het wel degelijk broeders in de rock 'n roll. Geïnspireerd door grote klassiekers als The Band, Creedence Clearwater Revival, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief.

Met hun debuutplaat "Stayin’ Out Late" (2017) geproduceerd door Mischa Den Haring en Pablo Van de Poel (T-99 en DeWolff), brengen ze een overrompelende ode aan klassieke rock uit met name de sixties en seventies. Een dosis rock a la de Rolling Stones, een vleugje southern soul in de beste Otis Redding traditie en een flinke portie Amerikaanse roots invloeden maken deze band tot ‘The Band’ van Nederland. Net als The Band beschikken de Dawn Brothers over meerdere vocalisten en waar Levi Vis (tevens bassist) beschikt over een stem die doet denken aan Richard Manuel, is Bas van Holt (gitaar) zijn tegenpool. Van Holt heeft een lichtere, wat melodieuzere stem die raakt aan die van Rick Danko. Voeg daarbij de talenten van Rowan de Vos op keyboards en tevens een uitstekende derde stem en de soepele finesse van drummer Rafael Schwiddessen. The Band mag dan een inspiratie zijn, Dawn Brothers brengen genoeg eigens op deze voltreffer van een plaat

Het debuut was dus al een erg fijn plaatje. Met hun tweede album "Classic" (2018) zetten de heren een volgende stap. Opnieuw zijn er allerlei bands uit de jaren zestig en zeventig terug te horen in de verschillende nummers, maar ook het eigen geluid is duidelijk. De Dawn Brothers brengen wederom een smeltkroes van muziekstijlen die tijdloos klinken en lekker in het gehoor liggen en waarmee de titel van het album gerechtvaardigd is. De band klinkt op deze plaat als het ware als een klassieke bolide, maar wel eentje met een moderne motor.

Op 19 april maart komt hun nieuwe album "Next Of Kin" uit waarvan de eerste single "Let’s Be Together" binnenkort zal te horen zijn. Na op 1 maart in het voorprogramma van Tiny Legs Tim in de AB te hebben gestaan, zal de band haar kunsten terug komen vertonen in De Casino in St- Niklaas op 3 mei, waar ze dan het voorprogramma van The Weight Band zullen doen, ook weer zo'n band die best met The Band te vergelijken is. Hun concert van 1 maart was tevens hun eerste op Belgische bodem, reden genoeg om met deze jonge twintigers even voor hun optreden een gezellige babbel te doen.

Foto © Manon Houtackers

meer foto © Manon Houtackers

 

 

INTERVIEW

 

DAWN BROTHERS @ AB, BRUSSEL - 01/03/19