WILLE & THE BANDITS - VERVIERS - 25/04/19

Artiest info
website  
 

VERVIERS - 25/04/19

 

 

"Easily the best support I can remember us playing with". Het zal je maar gezegd worden door niemand minder dan Ian Paice van Deep Purple. Het Britse bluesrock trio Wille & The Bandits timmert hard aan de weg en heeft inmiddels een indrukwekkende live reputatie opgebouwd. Ze toerden met Deep Purple, Jon Butler Trio en hun unieke benadering van rock en blues werd geprezen door grootheden als Joe Bonamassa en Francis Rossi. Wille and the Bandits zag in 2010 het levenslicht. Het trio bestaat uit zanger/gitarist Wille Edwards, bassist Matthew Brooks en drummer Andrew Naumann. Als inspiratiebronnen noemen zij Pearl Jam, Ben Harper en Jimi Hendrix. Met hun frisse benadering van blues, roots en rock hebben de mannen een vaste plaats in de Britse blues scene weten te veroveren.

Toen zij in 2014 op het beroemde Glastonbury festival speelden werd Wille and the Bandits door BBC Radio 1 gebombardeerd tot één van de 10 ‘must see’ bands. In 2018 sleepten ze verschillende Blues Awards in de wacht: ‘Innovation in the Blues 2018’ en ‘Blues Act of the year England 2018’. Hun album "Living Free" (2018) kreeg lovende recensies en geeft de sfeer van een concert van dit trio geweldig weer. Maar pas verscheen ook hun vijfde studioalbum "Paths", waarvoor de band hun inspiratie uit de rockmuziek van de late jaren ’60 en ’70 haalt. De band combineert nieuwe technologieën met elementen uit de wereldmuziek, dance en hiphop zorgt op die manier voor een uniek geluid.

"Paths" is een divers album waarop gebruik gemaakt wordt van een scala aan bijzondere instrumenten en overwegend vintage apparatuur. De oplettende luisteraar hoort onder andere de lap steel gitaar, handpan drum, dobro, udu, djembe en Indiase klankschalen. De eerste single "Find My Way", kreeg enorm veel views op Youtube, en is een stevige rocktrack die gaat over het vinden van je weg in een wereld waar geld lijkt te regeren, maar best kijk je even naar de volgende video of lees de recensie om meer over deze band te weten te komen. Om dit nieuwe album te promoten waren onze Engelse rootsrockers vorige maand op tour door Europa en spelen ze later in juli ook nog op Bospop. Wij waren in Verviers waar we met zanger en gitarist Wille Edwards een aangenaam gesprek hadden in de catacomben van de Spirit of 66.

foto's

recensie

 

INTERVIEW