BONNIE BISHOP - UTRECHT - 19/10/19

Artiest info
website  
 

UTRECHT - 19/10/19

 

 

Countryrockzangeres Bonnie Bishop werd geboren in Cincinnati, Ohio. Ze komt uit een muzikaal gezin: haar vader was bluespianist en haar moeder speelde cello. Een deel van haar jeugd bracht ze door in Houston, Texas. Bishop werd voor het eerst vermeld als co-auteur van twee liedjes die door Bonnie Raitt werden opgenomen: "Not Cause I Wanted To" uit 2012 waar ze een ‘Grammy Award’ voor mocht ontvangen en "Undone" uit 2013. Datzelfde jaar werd haar nummer "The Best Songs Come From Broken Hearts" opgenomen voor de soundtrack van de populaire televisieshow ‘Nashville’. Dit alles leverde Bishop helaas nog steeds niet het inkomen op waarvan ze fatsoenlijk kon rondkomen en ze dacht er al over de brui aan haar grote muzikale droom te geven.

Deze in 2017 terug van Nashville naar haar thuishaven Texas verhuisde singer-songwriter had toen echter al zes albums op haar conto staan en besloot om opnieuw te gaan studeren voor het vak ‘creatief schrijven’ dat ze nadien goed kon gebruiken voor haar songschrijversactiviteiten. Pas in 2016 kwam ze met een nieuwe plaat op de proppen: "Ain’t Who I Was", een album dat met topproducer Dave Cobb (Jason Isbell, Chris Stapleton en Sturgill Simpson) werd opgenomen en waarbij ze haar ziel blootlegde in elk van de songs op die plaat. Cobb overtuigde Bonnie om haar pure country bij te stellen naar een meer soulgeoriënteerde richting, en dat was meteen een geweldige zet want hoe Bonnie haar gevoelens en emoties in haar uitstekende soulvolle zangwerk weet te leggen is gewoon beklijvend en oprecht, maar toch bracht dit album haar niet de lof die het verdiende.

Begin deze maand oktober verscheen daar nieuwe album "The Walk". Op dit door Steve Jordan geproducete album staan zeven nummers die ze samen met collega-songschrijvers Gabe Dixon (3), Emery Dobyns (2) en Rebecca Lynn Howard (2) heeft gecomponeerd. Producer Steve Jordan is niet de eerste de beste, want hij stond eerder in die hoedanigheid ook al in de studio voor platen van o.a. Buddy Guy, Robert Cray en John Mayer. Op dit album blijft Bonnie de meer soul/blues georiënteerde richting van haar vorige plaat volgen, en laat countrysoul op zijn allerbest horen, al geeft de ontspannen sfeer in de songs op deze plaat ook voldoende ruimte voor alle instrumenten. We keken er al naar uit om haar show tijdens Ramblin' Roots 2019 in Utrecht te kunnen zien, en na dit prachtige optreden was onze Texaanse schone bereid wat tijd voor ons vrij te maken en wist ze meteen bij aanvang van het interview ook te vertellen waarom België haar zo nauw aan het hart ligt.

Foto © Manon Houtackers

meer foto © Manon Houtackers

 

 

recensie