-->OLD SALT - ROOTSTIME LIVING ROOM - HALEN

Als je een band al internationaal zou willen noemen, dan kan je er niet omheen dat de formatie ‘Old Salt’ een internationaal gezelschap is met bandleden uit België, Frankrijk, Zweden, Schotland en de Verenigde Staten. De uit New York afkomstige leadzanger en banjo- en vioolspeler Dan Wall, zangeres en violiste Lotte Remmen, haar echtgenoot zanger-gitarist Johannes Wannyn, violist Anton Teljebäck, contrabassiste Lara Rosseel, percussionist en bodhrán-speler David Barfoot en cellist Toby Kuhn vormen ‘Old Salt’ sinds de opstart van hun muzikale project in 2013 tijdens een folkfestival in Slovenië. Sinds 2017 treedt de band op als kwartet en als septet. Vanaf 2021 speelt de band nog uitsluitend als kwartet.

Dit vanuit Gent opererende muziekcollectief brengt traditionele folk, bluegrass en Americana-muziek en ze deden dat voor het eerst in 2016 op hun toen verschenen debuutalbum “Up River Overseas” dat in Zweden werd opgenomen. Drie jaar na die release verschijnt hun tweede album “Commons” (recensie) met 11 nummers, allen geïnspireerd op wat de verschillende bandleden met hun uiteenlopende roots en hun grote culturele diversiteit als hun gemeenschappelijke eigenschappen en kenmerken beschouwen. Het nummer “Cherokee Trail” werd van tekst en muziek voorzien door Dan Wall, en kan je horen en zien in onderstaande video. Na dit album brengt Old Salt nu een EP uit die de live energie beter weerspiegelt.

Voor hun nieuwe EP “Live In Room 13” die verscheen op 11 februari 2022 zijn Dan Wall en zijn vrienden van Old Salt wederom heel diep gaan grasduinen in de geschiedenis van de verhalende folkmuziek om deze vijf songs voor dit album te selecteren, maar dat het voor 100% de moeite loont kunt u zelf beluisteren op deze knappe EP waarvan u hier de recensie kunt lezen. Als u deze knap georkestreerde songs en zoveel meer door deze band live wilde horen, moest je ditmaal in Halen zijn. Met hun meeslepende en virtuoze live performance, kregen we vurige Americana met een goeie scheut bourbon uit New Orleans en de Appalachen. Het was gewoon een heerlijke avond met Old Salt in onze volle Living Room van Bed 'n Blues. Even voor dit geweldige optreden hadden we met Dan, Lotte, Toby en Johannes een hartelijk gesprek:

 

Foto's YVO ZELS