THE ATOMIC 44’S - HASSELT - 14/04/22

The 44’s, die we van hier eerder gerecenseerde albums kennen, is een uit LA afkomstige blues/roots rockband. Ze maakten in 2007 hun entree tijdens de IBC in Memphis, waar ze vierde eindigden. De frontman was Johnny Main (zang, gitaar) en de band trok de aandacht van -hij is hier de rode draad- Kid Ramos (The Fabulous Thunderbirds, The Mannish Boys, The Proven Ones, Roomful of Blues…) toen ze optraden in de Doll Hut in Anaheim (CA). In 2008 tourden ze samen met Los Lobos en in 2010 openden ze op het Doheny Blues Festival voor BB King. Met Kid Ramos als producer debuteerden ze in 2010 met ‘Boogie Disease’. Twee jaar later was er al de opvolger ‘Americana’ (2012) en vijf jaar later, ‘On the 13th’ (2015). In 2015 stonden The 44’s op de affiche van het Moulin Blues Festival bij onze Noorderburen in Ospel, waar occasioneel Kid Ramos ook mee op het podium stond.

Dit was een logische maar wat langere intro naar The Atomic 44’s, de super roots band rond de net genoemde 44’s frontman Johnny Main én mondharmonicaspeler Eric Von Herzen, die zijn naam linkt aan de Atomic Road Kings (Junior Watson en Walter Trout); wat de naam The Atomic 44’s verklaart. Deze twee veteranen ontmoetten elkaar in 2020 en stonden daarna samen in de Pot O Gold Studio’s in Orange County voor hun debuut album ‘Volume 1’, dat in 2021 bij Bird Dog Records uitgebracht werd. Ze deden hun opnames daar met bassist Bill Stuve, drummer Gary Ferguson (Etta James, Gary Moore), gitarist David “Kid” Ramos, Taryn Donath (keys) en zangeres en award winnares Deb Ryder.

Wanneer je deze heren, Johnny Main en Eric Von Herzen samenvoegt en hiermee een band vormt, dan weet je dat het gaat knallen, hetgeen ze bewezen met hun vorig jaar verschenen album ‘Volume 1’, hetgeen meteen een veelbelovende start was van deze uitstekende band. Reden genoeg voor de organisatie van Move to Blues om deze band naar Hasselt te halen, en wat we nog meer mogen verwachten hoor je in het geprek dat we met dit duo hadden vooraf aan hun concert, en waarbij de band wel degelijk bewees een groot potentieel te hebben en dit ook live waar te maken. The Atomic 44’s is in ieder geval een band om in het oog te houden, en wat ons betreft een samenwerking die nog lang mag blijven duren!

 

  Foto's Manon Houtackers