JACK HOLLOW @ HALEN - 15/09/22

Singer-songwriter Jax Hollow is afkomstig uit Nashville, TN, en wordt gezien als de nieuwe gitaarsensatie, zodat haar naam in één adem genoemd wordt met andere, grote vrouwelijke gitaristen. Ze is, zoals dat zo mooi heet, een badass rock’n roll vrouw die de wereld wel even op haar grondvesten zal laten schudden met haar gitaarwerk. Naast haar zeer rauw vlammend gitaargeluid heeft Jax een stem die ergens tussen Pat Benatar, Beth Hart en Alanis Morissette in zit.

In 2021 verscheen haar geweldig debuutalbum "Underdog Anthems". Voor de productie van dit album heeft ze niemand minder dan producer Michael Wagener (Metallica, Skid Row, Extreme) weten te strikken. Met zo’n man aan de knoppen zit het qua sound wel goed. Dit album is dan ook een rock muziek explosie met een frisse en unieke mix van rock, blues, en americana. Als een mix van Jimmy Page, Brandi Carlile, en Chris Stapleton, is Jax Hollow een performer die zeker in de muziekwereld zal blijven met haar hartveroverende stem, en authentieke songwriting. In de lente van 2023 zal haar nieuw album "Only The Wild Ones" verschijnen. Deze plaat is opgenomen in de ‘Sound Emporium Studios’ in Nashville waar ook het recente album "Raise The Roof" van Robert Plant & Alison Krauss werd opgenomen, iets waar Jax Hollow toch zeer trots op is.

In september toert ze door Europa als solo act en treedt op tijdens het Sinner Rock Fest. in Duitsland naast andere grote festivals en zalen. Tijdens haar concerten in Duitsland
kwam ze speciaal voor Rootstime even naar Belgie voor een concert in onze Living Room in Halen. Voor dit geweldige optreden hadden we met deze jonge rockster een hartelijk gesprek.

 

Jax Hollow @ Bed'n Blues, Halen 15/09/22