-->HYMN FOR HER @ BED ’N BLUES, HALEN - 16/06/22

Lucy Tight en Wayne Waxing en hun 15-jarige enige dochter Diver op keyboards stonden als de formatie ‘Hymn For Her’ op donderdag 16 juni op het kleine maar gezellige podium van ‘Rootstime’ in Halen voor een avondje leuke countryblues- en rockmuziek. Wayne is een multi-instrumentalist die hier op kickdrum, percussie, mondharmonica en akoestische en elektrische gitaar speelt. Zijn partner Lucy tokkelt op allerlei snaarinstrumenten zoals akoestische gitaar, banjo, ukelele en de driesnarige ‘cigar box’.

Dochter Diver gaat nog naar school en kan dus enkel tijdens de vakantieperiode in de USA met haar ouders mee op Europese tournee gaan die dit jaar duurt van midden juni tot eind juli en uit een 35-tal optredens in België, Nederland, Duitsland, Zweden en Denemarken bestaat. Deze show was dan ook de eerste in de lange rij die het trio in de volgende zes weken voor de boeg heeft. En ze hadden er heel veel zin in, dat was van begin tot einde heel duidelijk waarbij de chemie die we tussen deze drie muzikanten konden waarnemen aanstekelijk en charmant was.

De songs die ze brachten werden afwisselend door Lucy en Wayne ingezongen en waren afkomstig van de vijf albums die ‘Hymn For Her’ sinds hun debuut in 2007 hebben opgenomen. Het begon voor hen op plaat in 2008 toen debuutalbum “Year Of The Golden Pig” op de markt kwam. Daarna volgden de albums “Lucy & Wayne And The AmAIRican Stream” (2010), “Lucy & Wayne’s Smokin Flames” (2013), “Drive Til U Die” (2016) en het in Nashville, Tennessee opgenomen album “Pop-N-Downers”, hun laatste release uit 2018 die in Europa werd uitgebracht door het Duitse retrolabel ‘Rhythm Bomb Records’.

In Amerika woont deze muzikale familie in een blinkende zilverkleurige ‘Bambi Airstream’-trailer zoals we hier meestal enkel in films te zien krijgen. Daarmee trekken ze ook als een soort van moderne hippies of zigeuners vanuit hun thuisbasis Florida doorheen de States voor hun vele optredens die ze in eigen land mogen verzorgen. De corona-pandemie heeft voor ‘Hymn For Her’ dan ook veel roet in het eten gegooid gedurende de voorbije twee jaar en ze gaan daarom nu vol enthousiasme aan een nieuwe tournee door Europa en Amerika beginnen. Wellicht komt er begin volgend jaar ook een zesde plaat uit want ze componeren nieuwe songs aan een tempo zoals wij elke dag voor een warme maaltijd op tafel proberen te zorgen.

Voor deze show selecteerden ze voornamelijk uptempoliedjes uit hun rijke songcatalogus, maar tussendoor werd er ook een paar keer tijd gemaakt voor een wat intiemere ballad die meestal door Lucy werd gezongen met Wayne en Diver als harmony vocalisten. Er werd ook voortdurend van instrumenten gewisseld waardoor we nooit de indruk kregen dat er een beperkte instrumentatie in de begeleiding werd geboden. De enige cover die we in de setlist konden ontdekken was het nummer “Thirteen”, een song van de Amerikaanse rockformatie ‘Big Star’ uit hun album “#1 Record” van 1972. We kregen een heel fijne avond aangeboden door Lucy, Wayne en Diver en we kunnen bij u dan ook warm aanbevelen om zelf eens te gaan kijken en luisteren naar ‘Hymn For Her’ tijdens één van volgende shows die ze in de Benelux tot eind juli zullen brengen. U zal daarbij ongetwijfeld worden meegezogen in het aanstekelijke enthousiasme van dit trio.

(valsam)

HYMN FOR HER (Hiway Maggi & The Road Song) @ BED ’N BLUES, HALEN - 16/06/22 

 

10 Juli 2022: Terrasconcerten Mezz Breda, Breda, NL

13 juli 2022: Barzoen, Turnhout, BE

14 juli 2022: Pallieter Café, Herselt, BE

15 juli 2022: Stadsherberg Helsdeur, Den Helder, NL

17 juli 2022: Zwarte Cross Festival, Lichtenvoorde, NL

18 juli 2022: De Kaaij, Lindenberghaven - Onder de Waalbrug, Nijmegen, NL

20 juli 2022: Paddy O’Ryan, Leeuwarden, NL

21 juli 2022: Roots in het Park, Aarschot, BE

22 juli 2022: Stamineeke, Webbekom, BE

24 juli 2022: De Harmonie, Edam, NL