AUSTIN MILLER @ HUIS 23 AB Brussel, 08/04/2015

Austin Miller is een jonge singer songwriter uit Florida die voor het eerst de grote plas oversteekt voor enkele concerten. Hij doet dit op ambachtelijke wijze. Hij kwam met de trein uit Parijs, sleurend met zijn gitaar en een lading cd’s. Hij heeft 2 platen waarbij hij vooral zijn nieuwe “More Then One Way” kwam promoten.

 

Hij speelde een set van een klein uur. Niet gewend aan een stil en luisterend publiek had hij wat last van zenuwen. In het begin van de set dacht hij dat er geen interesse was. Dit was zeker niet het geval. Hij bracht zijn nummers en smokkelde er 2 covers tussen: “”Cecilia” van Paul Simon en “Sittin On Top Of The World” van Doc Watson in de bis. Austin is een goede entertainer die vlot verhalen vertelde tijdens het stemmen van de gitaar tussen de nummers door. Beter dan bvb James Mc Murtry een tijdje geleden.

Maar tegenover Mc Murtry mist hij de sterke songs om te boeien gedurende een hele set. De nummers beginnen meestal veelbelovend: knappe intro en aanzet maar missen dan een beklijvend refrein of melodietje. Ik had hem liever in de iets snellere nummers. Zo bleven mij “More Then One Way”, “When The Rain Comes” en “Cover Me Up” bij. Nu kan ik het niet laten om te melden dat de mensen van de AB dringend iets moeten doen aan de temperatuurregeling in het zaaltje/huiskamer. Het werd er naarmate het optreden vorderde weer zo warm (net zoals bij Mc Murtry) dat je er loom en slaperig van wordt. Niet echt de goede omstandigheden om een concert aandachtig te volgen. 

Maar hij mocht terecht bissen (alleen voor zijn inzet en aimabiliteit was dit verdiend). Ik denk dat de man tevreden was van zijn avond. Voor mij is het een kerel met beloftes naar de toekomst. Hij moet wat ruis op zijn stem krijgen en ijverig werken aan de songs zodat ze wat meer blijven hangen. Een goed observator van zijn omgeving is hij zeker. Hij bewees dit ten volle in het nummer “City Dweller” over vele vrienden van hem die naar New York trokken.

Lisael

 

Copyright foto's Facebook Austin Miller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kris Vermeulen

Foto © Michel Verlinden

meer foto's © Michel Verlinden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artiest info
website  
facebook  

HUIS 23 - 08/04/15