EASTVILLE SINNER @ HET PAROCHIEHUIS, HAMME - 01/05/15

 

Het clubseizoen loopt op zijn einde in Hamme. Nog 2 concerten te gaan en dan is het weer tijd voor de 15de editie van Blues Oan Daa Stoazze, doch zover waren we nog niet en konden we eerst genieten van Eastville Sinner. Waarschijnlijk een band die de meesten niet geheel bekend in de oren klinkt, maar wel allemaal topmuzikanten waaronder Litlle Jimmy (gitaar en zang) en zijn broer Ken (drums) , beiden beter gekend van bij Howlin Bill, Kris Wouters (gitaar en zang) en normaliter is de vierde spitsbroeder Bas Vanstaen aan de upright bass. Wegens een optreden echter bij WB & The Mercenaires, werd hij deze keer vervangen door Jackie O Roonie, welgekend als de vaste bassist van Doghouse Sam. Een hoop kwaliteit op het podium dus. Op dit Feest van de Arbeid, waren de jongens van de band de enigen die dienden te werken en konden de bezoekers lekker genieten. Geen echte blues deze keer maar een blend van blues, rockabilly en country.

We kregen zoals gewoonlijk twee sets voorgeschoteld en er werd onmiddellijk volle gas gegeven met ‘Mr Bigfeet’, ‘All Night Long’, het eigen nummer ‘Abbey Road’ een stevige boogie met ‘Boogie Beat’ of nog het shakende ‘Hot Like That’. Positief is dat buiten de gekende en minder gekende covers, de jongens ook tijd maken om een aantal eigen nummers te brengen, die zeker niet moeten onder doen voor de rest. Ondanks het feit dat Jackie niet gewoon is om mee te draaien in de band, was daar niets van te merken, hij bleef zijn eigen coole zelve. Kris heeft een zeer aangename stem die zich telkens aanpast aan het genre dat gebracht wordt en heeft soms wat van Johnny Cash als hij zijn gitaar bespeelt. Over de brothers Hontelé is al veel geschreven en iedereen kent het enorm gitaartalent van Jimmy en het zeer degelijk en rustig gedrum van Ken. Deze vier draaien als ene goed geoliede machine en het was duidelijk te merken dat ze goed op elkaar zijn ingespeeld.

Na een korte pauze, werd er nog een versnelling hoger geschakeld en kwamen we in rollercoaster van rockabilly, blues en country zoals ‘Graveyard Shift’, ‘Seven Nights To Rock’, ‘Lonesome Whistle’, ‘Working Man Blues’ en het wondermooi gebrachte ‘Ain’t No Sunshine’, kortom geweldig. Het was een optreden die de aanwezigen op deze feestdag wel konden smaken. Ik zag eigenlijk niets anders dan blije gezichten. Niet moeilijk want dit is muziek waar je blij van wordt. En blij waren we, weer een aangename avond beleefd daar in Hamme, thanks guys!

Marc Bouillon

 

 

 

 

 

 

 

Artiest info
website  
facebook  

HET PAROCHIEHUIS, HAMME - 01/05/15