THE ZOOMATICS @ HET PAROCHIEHUIS, HAMME - 17/04/15

The Zoomatics zijn één van de best geklede bands aan deze kant van de wereldbol, een feit dat blijkbaar meer en meer navolging krijgt in de rest van de Belgische bluesscene en dat konden we vorige vrijdag nog maar eens vaststellen. De boys waren in Hamme om de opvolger voor te stellen van ‘Where’s The Sun Hanging Out’, namelijk ‘What’s About The Weather’. Blijkbaar hebben de jongens wel iets met het weer en het klimaat. Ondertussen is, naar aanleiding van deze nieuwste schijf, een vijfde Zoomatic aangenomen, namelijk Wicked Wezz op gitaar en slide. De rest van de band zijn nog steeds de ouwe getrouwe gezichten van Hoboken Slim (harp en zang), Al C (gitaar en zang), King D (bas) en last but not least ZJ Vine op de drums. Altijd fijn om deze toffe gasten op bezoek te hebben, jammer dat er maar weinig volk was komen opdagen.

In de eerste set kregen we de nieuwe cd integraal te horen. 12 songs, allemaal eigen werk en dat verdient een hoop respect. De stijl van The Zoomatics is niet echt in een bepaald vakje te duwen, het zijn echte duizendpoten. We kregen spetterende West Coast blues in ‘Lawyer Up’, met ‘Life begins At 50’ kregen we wat rockablliy over ons heen, een vleugje funk bij ‘Let’s get Funky’ en een echte smartlap bij ‘Close The Door’. Ook nieuwste Zoomatic, Wicked Wezz, heeft ondertussen zijn stek in de band gevonden. Zeer gedreven gitarist met goeie slidetechniek. De rest van de band drijft op een goed geolied geheel zoals we van hen al jaren gewoon zijn. Hoboken Slim en Al C wisselen de zangpartijen af en worden goed ondersteund door een sterke ritmesectie.

In de tweede set kregen de gevarieerde stijl van de band goed te horen en bewezen ze dat hun repertoire een hele scala verschillende stijlen omvat. Ze brengen het genre blues dat iedereen kan bekoren, doch vooral met het nodige respect voor de muziek. Schitterende nummers als ‘Tomorrow Night’, ‘Back On Track’, ‘Long Distance Call’, ‘Gangster Of Love’ of nog ‘Hot Little Mama’ werden kwistig in het rond gegooid. Al’s soms rauwe, soms subtiel gitaarspel, Slims uit rook en koffie opgetrokken stem met daarenboven ongekunsteld harmonicaspel, zorgen op het podium voor de nodige animo. Voeg daar de stevige baslijnen van King D en het ritmisch geroffel van ZJ, en completer kan je het niet maken. Het was al over twaalven wanneer wij werden getrakteerd op twee bissers, meer dan verdiend trouwens. Bedankt boys, we had a ball !

Marc Bouillon

 

 

 

 

 

 

 

 

Artiest info
website  
facebook  

HET PAROCHIEHUIS, HAMME - 17/04/15