STACEY KENT @ OLT RIVIERENHOF, DEURNE - 08/08/15

De jonge jazzpianist Igor Gehenot is amper 25 en toch heeft hij al een ‘Road Story’. Zijn gelijknamig debuut verscheen in het voorjaar van 2012 (Igloo Records) en werd lovend onthaald in de pers. Met het tweede album ‘Motion’ (release september 2014, Igloo Records). bewijst Igor Gehenot dat hij steeds in beweging is. Hij heeft hier alvast twee sterke troeven voor in huis: een grote dosis vastberadenheid en een onontbeerlijke portie talent. Met concerten op de grote Belgische en buitenlandse jazzfestivals, zoals Gent Jazz Festival, Brussels Jazz Marathon, London Jazz Festival, Igloo Jazz nights @ Paris en Jazz à Vienne, staat hij momenteel voor de grote doorbraak.

Op het programma staat uitsluitend eigen werk van Gehenot met uitzondering van het gekende 'Vignette' van Gary Peacock. Zijn nummers zijn lyrisch maar met een behoorlijke mix van een aantal up-tempo nummers met aanstekelijke grooves en een sterke drive mede door zijn kompanen Teun Verbruggen (percussie) en voor de gelegenheid Felix Zurstrassen (bas) i.p.v. Philippe Aerts. Enkele van de eigen gespeelde composities zijn Lena, Sleepless Night (naar eigen zeggen omdat hij vaak s'nachts componeert), Nonny voor zijn 'nonkel' en Crush uit het laatste album. Een zeer gesmaakte act met veel dynamiek en prachtig samenspel waar elke muzikant evenwaardig zijn stempel drukt. (foto's)

In 2007 breekt Stacey Kent wereldwijd door met het album Breakfast On The Morning Tram, dat haar een Grammy-nominatie opleverde. Haar meest recente album 'The Changing Lights' is een ode aan de Braziliaanse muziek en bevat zowel eigen composities als songs van grote namen uit de Braziliaanse muziekwereld, zoals Tom Jobim, Marcos Valle en Roberto Menescal. Met haar elegante zangstijl, heldere stem en perfecte techniek behoort ze tot een van de grote hedendaagse vrouwelijke jazzvocalisten. Dit najaar verschijnt haar nieuwe plaat 'Tenderly'.

Stacey Kent bracht sensuele, warme jazz songs, intiem vertolkt zoals we het van haar gewend zijn. Het werd een zwoele bossa getinte zomeravond met af en toe een franse bries en enkele verzoeknummers voor standards die ze eerder via facebook van de fans had doorgekregen.

Haar man Jim Tomlinson speelt niet alleen sax, dwarsfluit en gitaar maar is ook componist van talloze van haar nummers, is arrangeur, producer, enz. Hij is ook de bandleader en heeft alle touwtjes in handen. Kortom, haar steun en toeverlaat. Toevallig was dit ook hun 24e huwelijksverjaardag. Stacey was heel gelukkig met de setting en het romantische kader van het Openluchttheater en vond het een perfecte locatie om dat moment te delen met het publiek. Ze vindt de jazzestivals in België de beste en komt steeds graag terug.

Stacey Kent heeft een 12-tal nummers vertolkt, waaronder haar lievelingsnummer 'The Changing Lights' uit het gelijknamige album. Een aantal nummers van Antonio Carlos Jobim en Roger Hammerstein, evenals nummers van haar man, waaronder het Franse 'Sait-on jamais' worden steeds gebracht op een zachte en zuivere sublieme eenvoud die van elk nummer een pareltje maken. Het nummer Aguas do Março werd een vocaal duet met zowel Stacey, als haar man, Jim.

Het was een hele mooie intieme en sfeervolle avond met een hele lieve maar zelfverzekerde Stacey. Dit is duidelijk haar ding en ze straalt ook uit wat ze zingt. Ook de losse babbel achteraf met de fans bij de signeer sessie was ronduit charmant, eerlijk en oprecht. Net zoals haar warme en vriendelijke oproep naar het publiek om niet te filmen en gewoon te genieten. Zelden wordt dit zo vriendelijk gevraagd en opgevolgd. Intieme concerten vragen om een aandachtig luisterpubliek, Dit typeert haar persoonlijkheid; lief en charmant maar zelfverzekerd.

Christel Denoyel

Foto © JiVe

meer foto's © JiVe

 

 

 

Artiest info
website  
facebook  

OLT RIVIERENHOF, DEURNE - 08/08/15