KATHLEEN VANDENHOUDT & BRUNO DENECKERE @ BED 'n BLUES, HALEN - 19/03/22

Artiest info
KATHLEEN VANDENHOUDT BRUNO DENECKERE
 

10/10 voor sfeer en gezelligheid in de ‘Rootstime Living Room’ in Halen, 10/10 voor de muzikale beleving op 19 maart 2022 in diezelfde ‘Living Room’ omdat singer-songwriter Bruno Deneckere en zangeres-songschrijfster Kathleen Vandenhoudt er samen een schitterend live-concert gaven, voor zo’n 40 chançards die datzelfde intimistische optreden mochten bijwonen in de supergezellige sfeer van de ‘Living Room’ van Freddy en Greta.

Twee rasmuzikanten die allebei in 1969 werden geboren in het Gentse vonden elkaar terug op het kleine maar leuke podium in de naar een living omgetoverde ex-kledingwinkel van ‘Rootstime’. Kathleen Vandenhoudt die altijd al gewoond en geleefd heeft in het nabij gelegen Diest en de rasechte Gentenaar Bruno Deneckere hebben elkaar op muzikale wijze gevonden voor een prachtige samenwerking in een optreden waarbij geen enkele aanwezige onbewogen kon blijven luisteren.

Ze hadden voor dit event een uitstekende playlist samengesteld waarbij Kathleen en Bruno om beurten één van hun eigen nummers uit hun solorepertoire konden spelen en daarbij een selectie konden maken uit hun favoriete songs die ze in het verleden op hun soloalbums hadden opgenomen. Kathleen speelt op haar mooie Gibson-gitaar en ze kon daarbij kiezen uit liedjes uit haar platen “Heart & Wings” uit 2004 en “Gracious” uit 2009 die ze onder haar eigen naam heeft uitgebracht, maar ook de Americana-liedjes die ze samen met Pascale Michiels onder het pseudoniem ‘Billy & Bloomfish’ heeft opgenomen vormden een ideale basis voor twee songkeuzes voor dit optreden. Uit dat repertoire koos Kathleen voor de liedjes “Just A Smile” en “I Bet The Moon Would Bleed”.

Van haar laatste soloalbum “Gracious” uit 2009 werden de titeltrack “”Gracious” en de song “Don’t Ever Stop Caressing” geselecteerd voor de playlist van vanavond. Bij dat laatste nummer geeft Bruno Deneckere een heerlijke gitaarsolo als instrumentaal intermezzo bij het wondermooie liedje. Hét ultieme emo-moment van de avond was volgens ons gereserveerd voor de prachtsong “Drifting” die door Kathleen op supergevoelige wijze werd gebracht.

Maar ook Bruno Deneckere die de hele avond op sublieme wijze op een akoestische Martin-gitaar speelt had een ruime keuzemogelijkheid uit de liedjes van zijn vele soloalbums die hij sinds 2000 op plaat heeft gezet. Zo bracht hij samen met Kathleen Vandenhoudt de nummers “Diamond” en “Blue Sky Over Nashville” uit zijn album “Someday” uit 2007, van het album “Walking On Water” hoorden we de door het publiek meegezongen rockende titeltrack en de song “Captain Of My Ship” en uit zijn plaat “I Remember The Day” koos hij voor de songs “Rocking Right” en “Lost In The Shuffle”. Uit het album “Down The Road” van 2000 hoorden we het rockende nummer “Sweet Anna Lee” en zijn meest recente plaat “Coming Up For Air” uit 2021 was goed voor de song “Lies” en de ‘singalong’-countryrocksong “Peace Train” was een nummer dat uit het repertoire van Johnny Cash had kunnen komen.

Zoals gebruikelijk bij hun gezamenlijke optredens opteerden Bruno en Kathleen ook voor het brengen van enkele coverversies. Hun keuze voor vanavond viel op de mooie Brendan Crocker-song “Three Chord Love Songs” en Kathleen bracht een knappe versie van het nummer “American Roulette”, een nummer uit de eerste soloplaat van ‘The Band’-frontman Robbie Robertson. Het sfeervolle concert werd op knappe wijze afgesloten met het nummer “Sharing The Blues” dat Bruno en Kathleen samen zullen opnemen op hun gezamenlijke album dat wellicht in de loop van dit jaar op de platenmarkt zal verschijnen. Daar kijken we alvast met hoge verwachtingen naar uit en we hopen u daarover meer details te kunnen informeren als die plaat officieel zal worden gereleased. Tot dan zal het echter heerlijk nagenieten zijn van dit unieke sfeervolle en supergezellige ‘living room’-concert voor ‘Rootstime’ in Halen. U zou er bij een volgende gelegenheid zelf toch ook eens moeten bij zijn want zulke optredens alsof het in uw eigen living kan plaatsvinden zal u niet zo vaak meer kunnen meemaken, behalve in Halen-centrum natuurlijk. Tot dan concluderen we: Bruno Deneckere is top, Kathleen Vandenhoudt is een topper en samen zijn ze ronduit geweldig!

(valsam)

Playlist
1. Diamond (Bruno)
2. Remember (Kathleen)
3. Captain Of My Ship (Bruno)
4. Just A Smile (Kathleen)
5. Lies (Bruno)
6. This Wild Wood’s On Fire (Kathleen)
7. Sweet Anna Lee (Bruno)
8. Gracious (Kathleen)
9. Rocking Right (Bruno)
10. Lost In The Shuffle (Bruno)
11. Don’t Ever Stop Caressing (Kathleen)
12. Three Chord Love Songs (Bruno)
13. I Bet The Moon Would Bleed (Kathleen)
14. Peace Train (Bruno)
15. American Roulette (Kathleen)
16. Some People Call It Poison (Bruno)
17. Drifting (Kathleen)
18. Walking On Water (Bruno)

Extra’s
1. Blue Sky Over Nashville (Bruno)
2. Sharing The Blues (Bruno & Kathleen)

 


Don’t Ever Stop Caressing - Three Chord Love Songs - I Bet The Moon Would Bleed


Peace Train - American Roulette - Some People Call It Poison


Blue Sky Over Nashville - Sharing The Blues