BLAME IT ON VINNIE @ HET PAROCHIEHUIS, HAMME - 16/01/15

Artiest info
Website
 

HET PAROCHIEHUIS HAMME - 16/01/15

N

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar jaarlijkse gewoonte wordt in Hamme het nieuwe jaar ingezet met de traditionele receptie en een optreden. Dit jaar was Blame It On Vinnie te gast in Het Parochiehuis.
Blame It On Vinnie is het nieuwe geesteskind van Wim de Vos aka Howlin Bill en partner in crime Gerrie De Waard (ex Scotch& Soda). Voorwaar een leuke combinatie.

Er was heel wat volk afgezakt om dit duo aan het werk te zien, want het lokaal zat afgeladen vol. Wim was maar pas enkele uren uit het ziekenhuis ontslagen en kon de frustraties van een week vol ellende van zich afspelen. Door dat ziekenhuisverblijf, zag hij zijn deelname in Memphis aan zijn neus voorbijgaan en daardoor waren de fans afgezakt om hem een hart onder de riem te steken. We kregen een zeer pakkend optreden met een zinderende mix van allerhande stijlen. Songs van dikke, dunne, dode en nog levende Amerikanen wisselden elkaar af. Soms swingend, soms rockend soms zeer ontroerend intiem. Zelfs Daan kwam er aan te pas.

Gerrie was zijn eigen zelve en zoals we hem al jaren kennen…een schitterende gitarist die de perfecte aanvulling is bij Howlin Bill. Die twee hebben elkaar gevonden en dat zal Vlaanderen geweten hebben. Een week ziekenhuis en een Wim nog niet helemaal op topniveau, maar daar was niet veel van te merken. Hij zelf wel wanneer hij gitaar speelde, vertelde hij me later, maar in het publiek was daar niets van te merken. Zijn stem klinkt nog altijd als een klok en hij weet de toonaarden nog steeds te beheersen als de beste. Gerrie liet zien waarom hij zo’n geweldig gitarist is en we konden genieten van zijn fingerpickin…Meer dan twee uur, met enkel een korte rustpauze kreeg het publiek in Hamme voorgeschoteld. Niemand die zich daar over beklaagd heeft, wel integendeel.

Kleine greep uit de songs die wij tussen de kiezen kregen: Johnny Cash’ ‘Folsom Prison Blues’, ‘Cocaine Blues’, ‘Riot In Cellblock n° 9’, ‘Red Cadillac & Black Moustache’, ‘My Baby Left Me’, ‘Movin On’, een schitterende versie van ‘St-James Infirmary’ en ergens op het einde van de tweede set een stevige meezinger ‘Hit The Road –Medley’. Waw….gewoonweg af! Meer hoeft daar eigenlijk niet te worden over gezegd.
Als dank kregen we nog 2 leuke bissers, waaronder een accoustische versie van ‘Don’t You Know That I Love You’. Meer moest dat dus niet zijn. Hoewel velen schreeuwden om ‘Rudolph’ werd besloten deze geweldige kerstsong deze zomer op de set te zetten als Wim langskomt op de 15de editie van Blues Oan Daa Stoazze. We zijn benieuwd.

Eerlijk gezegd, één van de beste optredens van de laatste maanden en een aanrader voor iedereen. Check even de agenda , en trek naar een optreden van dit schitterende duo, u zal niet ontgoocheld worden!

Marc