JAIMI FAULKNER @ N9, EEKLO - 20/03/15

In april 2014 stond Jaimi Faulkner in de N9 te Eeklo nog solo op de planken maar de man uit het Australische Melbourne heeft met ‘Up All Night’ een gloednieuw album op de markt en die moet natuurlijk worden gepromoot. Naar aanleiding daarvan laat hij zich nu omringen door een stel degelijke Nederlandse muzikanten, nl. Judith Renkema op bas, Leon den Engelsen op allerlei klavieren en Luuk Adams op drums. Het was in die formatie dat hij het Eeklose publiek tegemoet trad. De spits werd echter afgebeten door ‘ Bobby C’, de nieuwe band rond frontman Bob Caussyn, in een vorig leven nog lid van ‘The Dice’, een band met daarin ondermeer Tom Dice. (ja inderdaad Songfestival, ‘ Me And My Guitar’) Het was voor de groep meteen hun vuurdoop. Stevige gitaarrock werd ons deel waarin vooral ‘City Of Lights’ , geschreven nav. de IS. aanslagen in Parijs , en de ninetiescover ‘Remember Me’ van Blue Boy aka DJ. Alexis Blackmore opvielen.

En toen was het de beurt aan Jaimi. De man nam in 2010 de beslissing om, nadat zijn doorbraak in eigen land een feit was, de oversteek te wagen naar het Europese continent om hier de muziekscene te verkennen. Hij vestigde zich in Berlijn, een standplaats die hij ondertussen reeds heeft ingewisseld voor Bremen. Naast een 2-tal live cd’s is de nieuwe plaat ‘Up All Night’ reeds het vierde studioalbum van deze erg getalenteerde singer-songwriter. De plaat is zeer toegankelijk en staat bol van de mooie melodieën. ‘Lost Love’ , een intimistisch nummer dat gisteren zelfs de setlist niet haalde, is trouwens een duet met onze eigen Sarah Bettens.

Jaimi stond bij de aftrap van zijn tournee, een paar dagen eerder, nog in Paradiso in Amsterdam en in Arnhem op het podium, maar was blijkbaar zeer gelukkig om weer in de N9 te kunnen spelen. In de slipstream van het toenmalig succes van Tom Dice had hij diverse malen het voorprogramma (??) van deze Eeklose bard mogen verzorgen en hij heeft daar duidelijk Eeklose vrienden aan overgehouden.

Afgetrapt werd met ‘Berlin’. ‘Ringing Them Bells’ en het country getinte ‘ I’m Coming Home’ volgden, alle drie nummers uit de nieuwe cd. Die cd werd trouwens geproduced door Ralf Mayer, een Duitse Hip Hop producer! ‘Sugar’ uit zijn vorig album ‘Turn Me Around’ en ‘House Made Of Sticks’ plaveiden de weg naar het bluesy ‘In My Father’s Boots’, een song waarin Jaimi bewees dat hij naast een begenadigd performer /songschrijver ook een uitstekende gitarist is. Uit de Cd Kiss & Ride koos hij ‘I’ve Been Waiting Some Time’ . En dan verraste hij vriend en vijand met een song die niemand verwachtte! Een paar dagen eerder had hij in de Nederlandse radioshow ‘Giel’ op 3FM , de opdracht gekregen om iets te coveren dat niet in zijn gewone ‘habitat’ thuis hoorde .Jaimi koos voor ‘Lips Are Moving’ van Meghan Trainor. Met deze Bubblegum – Doowop song die in een sneltreinversie werd gespeeld kreeg hij menigeen aan het shaken ! Het werd tijd voor een solomoment en de titelsong ‘Up All Night’ kreeg een sobere maar prachtige versie. Ondertussen had Jaimi toch al reeds eens een Vlaamse ‘godverdoeme’ laten horen opdat een klein deel van het aanwezige publiek, meer oog had voor elkaar dan voor de artiest(en) op het podium, en dit zeer storend werkte voor de andere toeschouwers, die dit ook lieten blijken (sst,stt). De aimabele glimlach op zijn gezicht die daar op volgde, maakte dat de soloversie van ‘It Ain’t Easy’ in alle peis en vree kon gesmaakt worden. Met ‘Troubles Him So’ uit ‘Last Light , zijn debuut uit 2004 steeg de temperatuur terug de hoogte in en wat nu volgde waren alleen nog hoogtepunten. Oorwormers als ‘Never Gonna Give It Up en ‘You Give Me A Reason’ verdienen om de afspeellijsten van de diverse radiostations te halen. De band werkte duidelijk naar een hoogtepunt toe maw. het einde van de reguliere set kwam er aan maar niet nadat er nog geswingd werd op ‘Lose Ourselves’ en met het stukje slide gitaar van ‘Highway Life’ kwam er een stomend einde aan het concert. Natuurlijk volgden er encores. Op verzoek van een vrouwelijke fan werd het mooie ‘In The Morninglight She Goes’ gebracht. En dan was er de tweede cover van de avond, ‘ Sugar Man’ van Rodriguez, de man die zonder het zelf te weten een superster werd in Zuid Afrika (Check docu ‘ Searching For Sugar Man’) En ja , de nieuwe single ‘Wake Me Up’ werd de uitsmijter van de avond. Maar wees gerust , er moest niemand wakker worden gemaakt. En daar had Jaimi zelf voor gezorgd.

Jan Van Streydonck

Foto © Yvo Zels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
facebook  

N9, EEKLO - 20/03/15