MYRDDIN @ DE ROMA, ANTWERPEN - 12/03/15

.

Artiest info
Website
 

DE ROMA, ANTWERPEN - 12/03/15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flamencogitarist Myrddin De Cauter is een fenomeen in de hedendaagse muziekwereld. "Een bijzonder getalenteerd multi-instrumentalist. Vooral op gitaar behoort hij tot het beste van de hedendaagse flamenco." Hij is 1 van de meest poëtische gitaristen. Hij stelt zijn nieuwste album voor,  'Rosa de Papél'. ('Roos van papier').

Myrddin groeide op in een vermaarde kunstenaars- en muzikantenfamilie waar muziek alomtegenwoordig was in verschillende genres, zowel flamenco als klassiek, jazz, Hongaarse en Roemeense muziek. Zijn vader is Koen De Cauter, een gerenommeerd folk icoon, zanger en multi-instrumentalist.

Zijn helden zijn allemaal meesters in ritme, want ritme is het begin van alles volgens Myrrdin, o.a. de excentrieke gitarist Augustin Barrios Maripose, J.S. Bach en flamencogitarist Paco de Lucia maar ook Georges Brassens die ook aan bod komt in deze CD

Myrrdin heeft op zijn nieuwe CD 'Rosa de papél, het gedicht “Mijn hert is als een blomgewas” omgevormd tot een nummer. Het wordt gezongen door zijn vader. 2 andere nummers op deze CD zijn gebaseerd op gedichten van de Spaanse schrijver Frederico García Lorca.

Met zijn virtuoos snarenspel valt de wereld rondom hem even stil. Intense momenten worden gevolgd door passages vol dynamiek. Als luisteraar wordt je ondergedompeld in kabbelende beekjes, kletterende watervallen en onstuimige rivieren. Myrrdin zien en horen, dat is passie. Alleen hard werken en een innige verbondenheid met het instrument en de muziek kan tot zo'n vingervlugge virtuositeit leiden.

Myrrdin is omringd door collega topmuzikanten. Manu Masaedo die het geheel perfect ritmisch begeleidt, Nathan Daems die zowel op fluit als op sax flamenco en jazz verenigt met mooie solo's. Alain Perez schittert op bas en Alicia Carraso zingt met volle overgave in typische flamencostijl.
We mogen zeker de danseres Ana Llanes niet vergeten die de muziek perfect omkadert met haar gracieuze en virtuoze dansuitvoering. Een waar genot om naar te kijken. Myrrdin volgt elke pas die ze doet en speelt in op haar dansbewegingen met perfecte harmonie en ritme.

Myrrdin, Merlijn de tovenaar, heeft ons weer allemaal betoverd met zijn prachtige meeslepende en passionele muziek.

Deze muziek is muziek om te gaan zitten en geconcentreerd te luisteren, te mediteren met gesloten ogen en te worden meegesleept in de wereld van Myrrdin. De CD is een breed palet aan hedendaagse flamenco en jazz.

Bezetting : Myrddin (Gitaar), Ft. Nathan Daems (Sax, Dwarsfluit), Alain Perez (Elektrische Bas), Manu Masaedo (Percussie) Alicia Carrasco (Zang), Ana Llanes (Dans).

Christel Denoyel

Meer foto's © JiVe