VETIVER @ AB, BRUSSEL - 11/10/15

Het voorprogramma werd opgeluisterd door de LittLE X Monkeys uit Namen.  We zagen deze bende al aan het werk in het voorprogramma van St Paul & Broken Bones. Net als toen brachten ze hun in Amerikaanse tradities gewortelde muziek.  Zangeres Marjorie Piret was weer de hyper kinetische brulboei.  Ze musiceerden een half uurtje en kregen de half volle club aan het bewegen.  En de uitsmijter was weer het uitbundige “Let’s Burn It Down” waardoor het publiek naar een bis hengelde. Spijtig genoeg kon dat niet meer.

Nadat alles was klaargezet voor Vetiver kwam de band op. De band bestaat uit 4 muzikanten in traditionele bezetting: drum, bas, elektrische gitaar en een zanger die afwisselt op akoestische en elektrische gitaar. Onder hun arm hun nieuwe cd “ Complete Strangers” die ze kwamen presenteren. Voor wie hun muziek niet kent: je moet ze situeren in de sfeer van Fleet Foxes, Joanna Newson, Devandra Banhart,  Wilco,…

Ze begonnen rustig aan hun set met een bijna instrumentaal nummer waar de geest van Giant Sand in zat. In dit nummer een eerste knappe gitaarsolo? Zo’n gitaarsolo van een gitarist die met gevoel gespeeld wordt zonder notenneukerij maar subtiel met de slide spelend over de snaren. Het zou niet de laatste knappe solo zijn. Ook de eenheid en het geoliede spel van de band was een troef die het hele concert door klonk. Jammer is dat ze geen echt sterke zanger hebben? Hierdoor missen sommige nummers wat punch. Maar dat neemt niet weg dat de geest van bvb The Silos al eens waarde door het steviger werk. Hoogtepunten noemen is moeilijk maar “Stranger Still” deed de hele club bewegen en had een schitterende slide solo op een funky ritme.  “Current Carry”  en “Shadows Lane” waren ook zeer de moeite door de geweldige inkleuring. Ze kwamen nog terug voor 2 bis nummers waardoor ze vlot anderhalf uur vulden.

Alles bij elkaar geteld was het een fijn concert dat liefhebbers van soundscapes en sfeervolle gitaarmuziek. Deze band komt het best tot zijn recht in kleine zalen waar er optimaal kan genoten worden van hun knappe spel. Jammer dat ze geen echt sterke zanger hebben om deze groep te laten promoveren naar de topcategorie. Maar wat een knappe gitarist!

(Lisael)

Artiest info
website  
facebook  

AB, BRUSSEL - 11/10/15