DANI KLEIN & SAL LA ROCCA @ DE ROMA - BORGERHOUT - 17/09/15

 

DANI SINGS BILLIE HOLIDAY
Eervol eerbetoon aan de grote jazzdiva Lady Day

De Roma viert feest! De verbouwingen zijn klaar. 400 vrijwilligers, bedrijven, Overheid, Stad Antwerpen, Haven van Antwerpen, sponsors, particulieren en sympathisanten,...zijn er in 3 maand in geslaagd om de Roma terug klaar te stomen voor steeds opmerkelijke optredens waar artiesten zich thuis voelen en het nog steeds het kloppend hart is van de buurt zonder onderscheid of protocol en een duurzaam symbool is in onze samenleving.

Dani Klein mag deze vernieuwde Roma inzingen. Eind oktober vorig jaar nam ze definitief afscheid van Vaya Con Dios maar muziek is een constante in haar leven en het is geen definitief afscheid, want daar staat ze nu terug met Sal La Rocca en 'Dani sings Billie'.

Ze dankt het publiek en alle vrijwilligers dat ze vooral dankzij hen in de Roma mag staan en vindt de Roma toch een beetje een symbool van verzet tegen domheid in de maatschappij. De 'rebel' in Dani kan zich hier heel goed in vinden.

Na het warme onthaal volgen een paar pareltjes van 'Billie Holiday' nummers die Dani heel mooi vertolkt en waarbij vooral trompettist Tim De Jonghe zich laat opmerken door mooie solo's. De immer vloeiende baslijnen van Sal en de op het eerste gezicht soms 'sobere' maar perfecte pianobegeleiding van William Lecomte maken het een hele aangename avond en een mooi en gesmaakt optreden om naar te luisteren.

Dani Klein is oprecht in haar songkeuze en interpretatie. Ze heeft bewust gekozen voor iets meer optimistische nummers die ook op de CD staan, zoals 'No Regrets', 'A Fine Romance', 'I' m Gonna Lock my Heart and Throw Away the Key', 'Comes Love', 'Weep No More'.... maar ook de standaard 'Billie Holiday' nummers zoals 'God Bless the Child'.

Een warme, sfeervolle avond met tijdloze muziek en een aangenaam weerzien met Dani Klein die zich goed voelde op het podium van de Roma, omringd door klasse muzikanten. Dit is een Dani Klein die bewijst dat ze ook andere dingen aankan. Een aangenaam weerzien! en gelukkig geen afscheid!

Christel Denoyel

Foto © JiVe

meer foto's © JiVe

 

DANI KLEIN & SAL LA ROCCA het album ‘Dani sings Billie’ uit.

Op 17 sept. stelden Dani Klein en co het album voor in DE ROMA in Antwerpen en nu ligt ‘Dani sings Billie’ in de winkel.

Ontdek het album op itunes: http://smarturl.it/DaniSingsBillieIT

Bestel de CD of vinyl LP op Bol.com: http://smarturl.it/DaniSingsBillieBol 

Samen met Sal La Rocca (bas), William Lecomte (piano) en Tim De Jonghe (trompet), 3 gerenommeerde jazzmuzikanten die jarenlang deel uitmaakten van Vaya Con Dios, brengt Dani Klein de opgewekte nummers uit het rijk gevulde repertoire van Billie Holiday.

Dani Klein wil hiermee haar grote waardering uiten voor de legendarische Amerikaanse jazz zangeres die in 2015 honderd jaar oud zou zijn geworden.

Vergeleken met Vaya Con Dios is ‘Dani Klein & Sal La Rocca’ een intieme formule, met topmuzikanten en een klassiek jazz repertoire van één van haar favoriete zangeressen, maar wel één die bijzonder spannend en uitermate gezellig is.  Het volgende concert is op 6 december in de AB.

Van de totstandkoming van dit unieke hommage project werd een making of gedraaid die je HIER kan bekijken.

Artiest info
website  
facebook  

DE ROMA - BORGERHOUT - 17/09/15