RALPH DE JONGH

 

“2020: Voor Ralph de Jongh nog drukker dan gewoonlijk…”

Ook in deze barre, donkere en angstaanjagende dagen zoekt een mens naar zekerheden. Op muzikaal gebied is dit o.a. onze 45-jarige energieke Noorderbuur, het “fenomeen” Ralph de Jongh. Muzikant, wijsgeer, kustschilder en schrijver RdJ begon in 1975 in Nispe, een dorp binnen de gemeente Roosendaal in Noord-Brabant, in het huis van zijn grootvader die ook schilder was, aan zijn reis.

De Jongh vormde in 1992 samen met pianist/componist Harmen Fraanje zijn eerste band, The Blue Band. Daarna volgden The Three Nobody's en de The Furious Freaking Dales. Ralph werd in 2004 door Harry Muskee (Cuby + Blizzards) ontdekt, met wie hij van 2006 tot 2008 tourde en het voorprogramma deed. In 2010 ontstond Ralph de Jongh & Crazy en won hij als beste zanger de Dutch Blues Award, waardoor hij in 2011 (en 2015) Nederland mocht vertegenwoordigen op de IBC in Memphis. Ralph de Jongh brengt zijn muziek in eigen beheer uit. De houten klompen (inclusief de Hollandse molens) die hij als percussie-instrument gebruikt worden als zijn handelsmerk gezien. Maart 2015 presenteerde hij zijn nieuwe album ‘Sun Coming Up’ bij De Wereld Draait Door, VI en de North Sea Jazz club. 2017 is een productief jaar met diverse exposities, 130 optredens en 6 nieuwe albums. In december trouwt Ralph met Monique Anderson in Borger live op het podium tijdens een optreden in Cultuurpodium VanSlag.

“De hardst werkende Nederlandse bluesman…”

Ralph de Jongh wordt regelmatig omschreven als “de hardst werkende Nederlandse bluesman”. Dit geldt zondermeer voor 2019. Uit niet 1 maar liefst 4 cd’s (of te wel 43 tracks of 5u, 11 minuten) bestond ‘Roadtrippin’ (4ology), één van de vier 2019-releases. Dat jaar bracht hij ook nog een studio album (‘Quantum’, een doos met vier albums) en twee live albums (‘Bluezy’ & ‘Live @ the Theatre’) uit. In 2017 bracht hij eerder ook al vier albums uit. ’Dancing on a Volcana: Trilogy (20 Years of Burst Out Explosions)’ was een doos met drie albums, waarvoor hij vijfsterrenrecensies kreeg. ‘Quantum’ werd in 2018 in de studio live, zonder publiek, met nauwelijks overdubs opgenomen. Alle nummers werden ter plekke door de Jongh geïmproviseerd. ‘Bluezy’ werd door geluidstechnicus Ron Knook opgenomen tijdens een radio-uitzending van Nico "Bluezy" Bravenboer (RTV Ridderkerk).

2020 rondde hij af met uiteindelijk 11 cd’s. In maart ontving ik de eerste lading van vijf nieuwe albums en op het einde van het jaar, de tweede van nog eens zes. Van de voorjaars releases zijn drie studio opnames uit 2019 (het resultaat van drie dagen in de studio) en twee live opnames. ‘The Whole World Inside Vol.1: #misic#youbetter#music#’ werd opgenomen in café De Noot in Hoogland en het dubbele album ’Live @ The Theatre Vol.2’, in het theater Beresteyn in Veendam. Dat de Jongh tijdens zijn dagen in Café De Noot veel materiaal heeft opgenomen is geen geheim. Uiteindelijk hebben al die nummers geresulteerd in vier releases. Naast ‘I Live My Life Without Make Up’ is ‘A Brand New Man’ er ook één van. De zes nummers schreef hij voor dit album wel alleen en de muzikanten die hem backten waren opnieuw Tim Birkenholz (gitaar), Marcel Wolthof (drums) & Nico Heilijgers (bas).

THE WHOLE WORLD INSIDE VOL. 1: #misic#youbetter#music# (2020) - video

‘The Whole World Inside Vol.1: #Misic#YouBetter#Music’ is een (live?) album dat opgenomen werd in Café De Noot, waar Ralph De Jongh een graag geziene gast op de bühne is. “On the spot” heeft hij met zijn muzikanten (Marcel Wolthof: drums, bvs/ Nico Heilijgers: bas, bvs/ Tim Birkenholtz: e- gitaar, pedal steel/ Ferry Lagendijk: Hammond/ Ylvalie Dik & eega Moon Anderson: bvs) twaalf nummers “gecreëerd” en opgenomen. Opener, het rustige “The Whole World Inside”,bevestigt al direct hoe hecht de band is. Ralph maakt indruk met zijn zang, maar zeker ook als gitarist. Na bijna tien minuten blijft er nog bijna 70 minuten muziek over, waarvan de “The Place I Know So Well” er veertien consumeert. Dit lange rock opus start heel gedoseerd, subtiel en afgewogen, maar verandert naar het einde toe om ook de blues wat meer de kans te geven. Het prachtige “Rolling to Who I Am” en “Out of Tune In a Fancy Way” hadden oude Stones’ nummer kunnen zijn, “Naked as a Baby Child” is misschien wel de meest bluesy track en “Update On Loving” de meest rockende én, ook nu weer, een met een erg hoog Stones’ gehalte. Met het stripped down “Miss Brown” maakt de Jongh ook heel wat indruk, “Ready to Sing the Blues” behoeft weinig woorden en de afsluiter “Let Me Grow”, om niets te missen, vooral de juiste relaxte attitude.

LIVE! @ THE THEATRE VOL. 2 (2cd) (2020) - video

Dit dubbelalbum telt 19 tracks die de Jongh in Veendam opnam met Marcel Wolthof (drums, bvs), Nico Heilijgers (bas, bvs), Chiron Shut (gitaar), Ylvalie Dik (bvs) en zijn eega Moon Anderson (bvs, percussie). Beide cd’s kregen een ondertitel. Op cd1, ‘I Play Dirty, Dirty Rock & Roll’ staan tien de Jongh nummers die, op de eerste plaats vooral stevig rocken. “I Came Dressed in Rock and Roll” is er een waarin de Jongh het uitschreeuwt: “Just rock & roll…” en op “Message” zou hij een Mick Jagger kloon kunnen zijn. Het gospelachtige “Good Morning Woman” is de andere kant van de artiest en zoek je wat rust, dan is er “Waist Deep” of het bluesy “Life Is Like a Rattlesnake”. Met “With All the Boys and Girls” sluit het eerste deel af.

Op cd2 met als ondertitel ‘Back to the Valley of Love’ tapt de Jongh uit een ander vat. Het is met veel emoties dat de singer-songwriter het hier overneemt. “Snow on a Hook” en “I'm a Fool” maken dit al meteen duidelijk. Marcel Wolthof opent dan het funky “A Last Goodbye” dat even voor wat deining zorgt, maar met “We All May Shine” herstelt zich de rust. Ook het Stones-achtige “Walk the Line” is erg funky, maar met het etherische en sterk uitgesponnen “Dreams Are Made Of” kom je terug in de Jongh’s eigen excentrieke wereld. Het intense “Valley of Love” sluit hier knap bij aan, maar “Light of My Love” is de rocker die er als sing-along de spanning in moet houden. Wolthof opent de afsluiter “Say Goodbye to the Burden of Man Funk” met een drumsolo, waarna met veel snedige wah-wah’s de last van de schouders van de funk man genomen wordt.

I LIVE MY LIFE WITHOUT MAKE UP (2020) - video

Uitzonderlijk schreef RdJ voor ‘I Live My Life Without Make Up’ niet alle nummers zelf. “Desert Blues” is geschreven met zijn maten/muzikanten Nico Heilijgers (bas), Tim Birkenholz (gitaar) en Marcel Wilthof (drums), die hem op het album backten. Deze donkere track laat na de lange basintro, een heel andere RdJ horen. Voor de “kenners” -ik ben niet de grote Kyuss-kenner- lijkt het, alsof men hier terecht is gekomen in een easy-going jamsessie van de Amerikaanse koningen van de desert rock: Kyuss. Kyuss was een psychedelische rock band -de grondleggers van de stoner rock- die aan het einde van de jaren tachtig in het Amerikaanse Palm Springs is ontstaan. Ze organiseerden midden in de woestijn, vaak door marihuana gedreven instrumentale jams, de zogenaamde generator parties. “Dessert Blues” is alleszins een bijzonder moment. De rustige rocker “Without Make Up”, de album opener, lijkt in “Kite”, “You Were My Food For Winter”, “This Boat is Sailing Strong” (met wat een gitaar solo!)en “Paradise Free” een eindeloos vervolg te krijgen. Het zijn bijna reprises van het akoestische nummer en zorgen ervoor dat er qua sfeer een rode draad doorheen de nummers loopt. “Thank You For Love” (met Tim Birkenholz op pedal steel) -’t is of ik hier “Wild Horses” van de Stones hoor- wekt voelbaar meer emoties op. “Dressed in Rock and Roll” brengt wat de titel impliceert terwijl het een lange groove genereert. Na “Coyote”, het meest bluesy nummer, volgt “Ocean Love”. Zachtjes trekt Ralph de deur achter zich dicht en laat ons in de afsluiter met spinsels achter, die de gevoelens in onze hersenen rijker maken.

WILD BOY (2020) - A BRAND NEW MAN (2020) - video

Met de titelsong “A Brand New Man” zet RdJ in. Het is vreedzaam nummer dat wat Southern “wisdom” en “proficity” uitstraalt. “I Flow Beneath” komt van dieper en “Ocean”, dat hier bijna perfect bij aansluit, puurt nog verder. “Just a Little Drop of Water” of, wat je zoekt in een woestijn en, wat een bloem doet bloeien. Met ook hier weer met zo’n knappe solo waar we ook op “This Boat is Sailing Strong” al op wegdroomden. “Thank You” is op dit album de meest bluesy (country) song en, het meest Stones’ getint. “I’m Lost a Little Bit”, de #6 is al de afsluiter. Het borrelt uit de ziel en kon in deze barre tijden een gebed zijn.

SOLO 1996 – BURST OUT EXPLOSION (2020)

In juni 1996 in de H19 (Centrum voor de kunsten) in Oosterhout in Noord-Brabant nam Peet van Tilburg 23 nummers op die Ralph de Jongh (hij was toen 21 en had wat weg van de jonge Mick Jagger- er solo bracht. De jonge de Jongh bracht er nummers die hij, zoals gewoonlijk, zelf geschreven had. Hij zingt ze erg rauw, soms Tom Waits-achtig, meestal zichzelf begeleidend op akoestische gitaar, met tussendoor korte “intermezzo’s” op fluit (“Flute intermezzo Pt 1” & “Flute intermezzo Pt 2”) of op piano (“Piano intermezzo”). De dingen waarover hij zingt en met het publiek (voor zover toen aanwezig, want je hoort geen reacties) wil delen zijn erg persoonlijk en niet zo vanzelfsprekend. Zo opent hij erg bluesy met “RIP Said the Sipper”, waarop hij later terugkomt in “Hey Good Morning Sipper” en wat je doet afvragen of het over een kapotte zipper zou gaan, die je ’s morgens meestal dichttrekt. Hij heeft het over de dood (“If the Only Way is Dying” & “As I Passed”), het andere geslacht (“Arrested Romance” & “Rattlesnake Bride”), de (wachtende) hond met ronde ogen (“A Dog with Round Eyes” & “The Dogs Waiting Outside”), wat hij hoort op de markt (“Market Noises”) en hoe te genieten van een kom soep (“Bowl of Soup”), de zon (“Sunshine”) of whisky (“Whiskeyness”). Na zo’n uur en 20 minuten, voor mij wat te veel/vaak moeilijk te verstane egotripperij…

XL (2020) - video

In een totaal andere Ralph de Jongh is te horen op ‘XL’ waarvoor hij ook bijna alle (één samen met Rogier Hemmes) nummers schreef. ‘XL’ is geen soloalbum, maar werd opgenomen met Ralph's geweldige XL-band met trompet, saxofoon, drums, bas & extra gitarist Maarten Ouweneel die het titelnummer van dit album schreef. De opener “Come Inside” scoort al onmiddellijk door de geweldige relaxte groove. “Drunken Darling” is een sfeervol Calypso nummer met geweldige trompet, dat je mee naar de stranden van de Caraïben neemt. Erg emotioneel klinkt “You Have Got to Use Your Heart”, “Love” is reggae en “Have You Ever Heart” en “See Me No More” -ik heb de vergelijking nog niet gebruikt- Stones-achtig. Het titelnummer “XL” wordt na de sax intro funky en “Rock My Party”, de korte afsluiter rockt verschrikkelijk.

SOLO (2020) - video

‘Solo’ is kortweg de titel van al zijn volgende solo release. Het is een album waarop Ralph zichzelf op akoestische gitaar begeleidt. De nummers hebben een bluesy ondergrond, maar zijn ook het product van een singer-songwriter die ons, zoals in de opener “So Many Kind of Blues”,wat wil vertellen over wat we allemaal voelen, uitleggen waarom we -is het alleen de pandemie?- allen “blue” zijn. “Give Me Just a Shadow of Your Dream” brengt hij hier voor de eerste keer, “Those Diamonds that Are in the Sky Will Be Waiting for Smile” is een van de pareltjes en “Say I Love You” een verstikkende love song. Je kan kiezen uit 20 nummers en er zijn er zeker sommigen die je meer aanspreken. Mijn keuze ging naar “There is a Way to Get Back”, “Life is so Full of Grace”, “When the Springtime Comes” en “Forever”. Op ‘Solo’ onderstreept RdJ het 2020-gevoel. Mensen leefden onder het juk van die ene pandemie. Ralph de Jongh zet gelijk de toon, niet door te zeggen hoe zielig men is, maar met ons op te vrolijken met mooie en warme liedjes.

SOLO GERMANY (2020) - video

‘Solo’ en ‘Solo Germany’ zijn qua concept (niet qua setlist) vergelijkbare live albums. ‘Solo Germany’ werd live opgenomen in Central Theater Brake & Theater Gallery Sonja Wachter in Neuenburg. Op het album staan 15 tracks, die hij ook nu weer schreef, waarop Ralph zich opnieuw op gitaar begeleidt. De verhalen zijn ook nu weer erg persoonlijk, soms fragiel en vaak herkenbaar. Ze gaan over de blues in al z’n aspecten, zoals in de opener “The Old Lemon Blues” en “Got the Old Blues Around Me”. Op “Blues for Loving You“ graaft hij diep in het slijk van de Mississippi en weent zijn harmonica even. Over dagdagelijkse dingen gaat het in “Another Light Bulb to Replace”, maar nog meer heeft hij het over relaties. “Wants to Share it all with You”, “We’re Together”, “Silence in my Heart” en “Straight from the Heart” zijn hier enkele voorbeelden. Kwetsbaar klinkt hij als hij ”When the Dirt Falls out of Your Eyes” en “Just a Little Boy” zingt, de leegte proef je in “Further Way from Home” en met goede bedoelingen eindigt Ralph met “Time for a Full Moon Kiss”. ‘Solo Germany’ is nog een portie mooie en warme liedjes, die je opvrolijken als de sneeuw in winterdagen niet vallen wil.

RAINBOW CHILD (2020) - video

De voorlaatste in deze lange rij is ‘Rainbow Child’. RdJ nam het album op met (zijn vertrouwde) band. Marcel Wolthof zat achter de drums, bassist was Nico Heilijgers, op pedal steelgitaar speelde Tim Birkenholtz en Ylvalie Dik & Moon Anderson zongen in de achtergrond. De negen originele nummers zijn sterk gezongen weemoedige nummers, met mooie arrangementen die je raken. Het album opent met de uitgesponnen titelsong waarin Tim Birkenholz (mixing + mastering) op pedalsteel naast de backings al direct mee in de schijnwerpers staat. Het melancholische van “Rainbow Child” is ook uitvoerig gedrapeerd over “Flowing Finally in the Blues”, “Springwater & Dew” en “There Ain’t no Miles that Can Separate Us”. Heel afgemeten en bijna onhoorbaar opent Ralph op gitaar “We Sing a Song for You” dat daarna als een lange ballade -die me even aan Leonard Cohen doet denken- verder borrelt en, met enkele gitaarsolo’s zijn hoogtepunten kent. Mooi, heel harmonieus en bedwelmend klinkt “Won’t Leave Me Here in the Dark Unknown”, “Light of My Love” schud je dan weer wakker en “Lucinda is Dying” is chaos in de finale. ‘Rainbow Child’ is een verplicht album van Ralph de Jongh, eentje om te ondergaan en zalig je ogen bij te sluiten. 

LET IT BE GOOD FOR ALL (2020)

‘Let it be Good for All’ is de laatste december release van Ralph de jong, die hij ook nu weer met bekend volk (op twee nummers na) opnam met Juan Kiers in de Kisjes Studio in Dalfsen. Achter de drums zat Marcel Wolthof. Op sommige nummers verving Leon van Etten (hij drumde eerder al op ‘Quantum’) hem. Leon zong met Ylvalie & Ralph in het achtergrondkoor. Op pedal steel & elektrische gitaar horen we opnieuw Tim Birkenholz, op gitaar Chiron Shut & Ralph en op bas Nico Heilijgers. Het album bestaat blijkbaar in twee versies, waarbij op de “rockversie”, de laatste vier songs van de reguliere versie ontbreken. Van de rockversie die we hier bespreken, worden slechts 100 stuks gemaakt. Wij hebben # 87/100 in ons bezit.

Volledig in Stones’ stijl opent RdJ ‘Let It Be Good for All’ met “Blue Blue You I Love You”. Nog meer aanstekelige rock volgt er dan met “Shotgun Mama” en (meer dan elf minuten lang) “I Am a Rock and I am a Roll”. Hierna gaat met “Lady G” het tempo fors omlaag en verandert de sfeer naar mate we naar het einde opschuiven compleet. De rust was slechts van korte duur, want met “High on My Own Supply” gaat de rockversie niet aflatend verder. Het meest intrigerend nummer is zeker het titelnummer, waarin Ralph zichzelf inhaalt, terwijl hij voor de spiegel staat. De lapsteel, bespeeld door Birkenholz, past hier uitstekend. Kort, maar erg indringend, is daarna -inclusief het verhaal van het bloemen plukkend meisje- “She”. Ralph vervolgt rustig -in ware singer-songwriter stijl- met de “Welcome to My World”, “Seed the Seeds” en (inclusief een knap gitaarsolo) “There are no Words that Can Tell You Who You Are” om, na “You Got to Open Up the Door” en “The Will That Floats to the Spring of All Life”, af te sluiten met “You’ve Got to Forgive Yourself “. Op ‘Let it be Good for All’ sluit Ralph de Jongh het jaar af met het bewijs van zijn grote klasse als singer-songwriter. Dat hij kon rocken, dat wisten we al!

“Vanzelfsprekend beaam ik erg graag dat Ralph de Jongh één van de belangrijkste en veelzijdigste hedendaagse vertolkers van de blues in Nederland is. Dat impliceert echter niet dat hij “enkel” een bluesman, maar daarnaast ook een doorwinterde rocker én gevoelige, fascinerende singer-songwriter is. Het is daarom, dat RdJ vaak met de beginnende Rolling Stones vergeleken wordt. Of hij ons in 2021 opnieuw gaat verrassen, is nog even afwachten…” (ESC voor Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

THE WHOLE WORLD INSIDE VOL.1: #misic#youbetter#music# (Recorded by Marc Hullegie @ café De Noot) / 2020 - track list: 01. The Whole World Inside - 02. Rolling to Who I Am - 03. Out of Tune in a Fancy Way - 04. Rolling Around - 05. Back to the Ocean of Love - 06. Naked as a Baby Child - 07. Update on Loving - 08. The Place I Know So Well - 09. Miss Brown - 10. Ready to Sing the Blues - 11. For the Children of the Human Race - 12. Let Me Grow / Words/music © 2020 by: Ralph de Jong created on the spot - Produced by: RGR Productions | Album credits: Ralph De Jong: vocs, guitar / Marcel Wolthof: drums, bvs / Nico Heilijgers: bass, bvs / Tim Birkenholtz: e- guitar, pedal steel / Ferry Lagendijk: Hammond / Ylvalie Dik, Moon Anderson: bvs || LIVE! @ THE THEATRE VOL.2 / 2020 - track list: CD1: I Play a Dirty, Dirty Rock & Roll: 01. Boy, Boy, Boy, It's a Slow Turtle Sundance – 02. I Came Dressed in Rock and Roll – 03. Message – 04. It Takes a Lot of Courage – 05. Good Morning Woman – 06. Waist Deep – 07. Life Is Like a Rattlesnake – 08. Harry – 09. With All the Boys and Girls – 10. Come On, Baby / Words/music © 2020 by: Ralph de Jong - Produced by: R&R Recordings | CD2: Back to the Valley of Love: 11. Snow on a Hook – 12. I'm a Fool – 13. A Last Goodbye – 14. We All May Shine – 15. Walk the Line – 16. Dreams Are Made Of – 17. Valley of Love – 18. Light of My Love – 19. Say Goodbye to the Burden of Man Funk / Words/music © 2020 by: Ralph de Jong - Produced by: R&R Recordings | Album credits: Ralph De Jongh: vocs, guitar, blues harp / Marcel Wolthof: drums, bvs / Nico Heilijgers: bass, bvs / Chiron Shut: e- guitar / Ylvalie Dik: bvs / Moon Anderson: bvs, percussion || I LIVE MY LIFE WITHOUT MAKE UP / 2020: track list: 01. Without Make Up - 02. Desert Blues [with Nico, Tim & Marcel] - 03. Kite - 04. You Were My Food for Winter - 05. Thank You for the Love - 06. This Boat is Sailing Strong – 07. Paradise Free - 08. Dressed in Rock and Roll - 09. Coyote - 10. Ocean Love / Words/music © 2020 by: Ralph de Jong, and as [noted] - Produced by: RR Recordings | Album credits: Ralph De Jongh: lead vocs, guitar, blues harp / Tim Birkenholz: e- guitar, pedal steel / Marcel Wolthof: drums, bvs / Nico Heilijgers: bass, bvs / Ferry Lagendijk: Hammond / Ylvalie Dik: bvs / Moon Anderson: bvs || A BRAND NEW MAN (only 50 numbered)/ 2020: track list: 01. A Brand New Man - 02. I Flow Beneath - 03. Ocean - 04. Just a Little Drop of Water - 05. Thank You - 06. I’m Lost a Little Bit / Words/music © 2020 by: Ralph de Jongh - Produced by: RR Recordings | Album credits: Ralph De Jongh: lead vocs, guitar, blues harp / Tim Birkenholz: e- guitar, pedal steel / Marcel Wolthof: drums, bvs / Nico Heilijgers: bass, bvs || SOLO 1996 – BURST OUT EXPLOSION (only 50 numbered) / 2020: track list: 01. RIP Said the Sipper – 02. Flute intermezzo Pt 1 – 03. Piano intermezzo – 04. Seconds on Horizon – 05. My Head in my Hands – 06. If the Only Way is Dying - 07. As I Passed – 08. Hey Good Morning Sipper – 09. Flute intermezzo Pt 2 – 10. Westman Town – 11. Today is Ready – 12. Summer is the Right Time – 13. Arrested Romance – 14. Market Noises – 15. A Dog with Round Eyes – 16. Swamp – 17. Ball of Age – 18. The Dogs Waiting Outside – 19. Bowl of Soup – 20. Sunshine – 21. A Rattlesnake Bride – 22. Whiskeyness – 23. My Razerblade Torn to Pieces / Songs by: Ralph de Jong / Recorded & mixed @ H19, Oosterhout, NL, by Peet Van Tilburg, mastered by Juan Kiers @ On the Farm Studio’s / Album credits: Ralph de Jong: vocs, guitar, all instruments || XL (only 50 numbered) / 2020: track list: 01. Come Inside – 02. Drunken Darling – 03. You Have Got to Use Your Heart – 04. Love – 05. Have You Ever Heart – 06. See Me No More - 07. XL [Maarten Ouweneel] – 08. Rock My Party [w/Rogier Hemmes] / Songs by: Ralph de Jongh, or as [noted: 7,8] / Recorded, mixed & mastered by Juan Kiers @ Jan Kisjes Studio / Album credits: Ralph de Jongh: vocs, guitar & XL-band: trumpet, sax, drums, bass & extra guitar: Maarten Ouweneel || SOLO (only 50 numbered) / 2020: track list: 01. So Many Kind of Blues – 02. Heart and Soul – 03. Lone Way from Home – 04. Give Me Just a Shadow of Your Dream – 05. Those Diamonds that Are in the Sky Will Be Waiting for Smile – 06. Mister Sandman – 07. Singing the Lonesome Song – 08. Death is Alright – 09. Say I Love You – 10. Travelling to a Different Wavelength – 11. Closer Than Your Heart – 12. Sing a Lovesong – 13. Workship the Sun in You and Me – 14. The Wind of Change Will Bring You Home – 15. There Have Been So Many People Crying – 16. There is a Way to Get Back – 17. Life is so Full of Grace – 18. Alright – 19. When the Springtime Comes – 20. Forever / Songs by: Ralph de Jongh / Recorded, mixed & mastered by Juan Kiers @ On the Farm Studio’s / Album credits: Ralph de Jongh: vocs, guitar || SOLO GERMANY (only 50 numbered) / 2020: track list: 01. The Old Lemon Blues – 02. Pickin the Apples – 03. Another Light Bulb to Replace – 04. Wants to Share it all with You – 05. Silence in my Heart – 06. To Get By – 07. We’re Together – 08. Blues for Loving You – 09. Straight from the Heart – 10. Got the Old Blues Around Me – 11. How Many Times – 12. When the Dirt Falls out of Your Eyes – 13. Further Way from Home – 14. Just a Little Boy – 15. Time for a Full Moon Kiss / Songs by: Ralph de Jongh / Recorded, mixed & mastered by Juan Kiers @ On the Farm Studio’s / Album credits: Ralph de Jongh: vocs, guitar, harmonica… || RAINBOW (only 100 numbered) / 2020: track list: 01. Rainbow Child – 02. Flowing Finally in the Blues – 03. Springwater & Dew – 04. There Ain’t no Miles that Can Separate Us – 05. We Sing a Song for You – 06. Won’t Leave Me Here in the Dark Unknown – 07. Light of My Love – 08. Magic Hands – 09. Lucinda is Dying / Songs by: Ralph de Jongh / Mixing & mastering: Tim Berkenholz / Album credits: Ralph de Jongh: vocs, guitar / Tim Birkenholz: e- guitar, pedal steel guitar / Chiron Shut: e- guitar / Nico Heiligers: bass / Marcel Wolthof: drums / Ylvalie, Moon Anderson: bg-vocs|| LET IT BE GOD FOR ALL / 2020: track list: 01. Blue Blue You I Love You - 02. Shotgun Mama - 03. I Am a Rock and I am a Roll – 04. Lady G – 05. High on My Own Supply – 06. Let It Be Good for All - 07. She - 08. Welcome to my World – 09. Seed the Seeds – 10. There are no Words that Can Tell You Who You Are – 11. You Got to Open Up the Door – 12. The Will That Floats to The Spring of All Life - 13. You’ve Got to Forgive Yourself / That’s Why I Cried Out Lung and Heart* - Gotta Learn to Live Together* - You & Me* - Dancing in the Rain (*on the other, original version) / Songs by: Ralph de Jongh / Recorded, mixed & mastered by Juan Kiers @ Jan Kisjes Studio / Album credits: Ralph de Jongh: vocs, guitar / Marcel Wolthof, Arie Verhaar & Leon van Etten: drums / Ylvalie, Leon van Etten, Nico Heilijgers & Ralph: bg-vocs / Chi Ron, Tim Berkenholz, Nico Heiligers & Ralph: bass

Discography RALPH DE JONGH: Let it Be Good for All [2019/2020] | Rainbow Child [2020] | Solo Germany (Live @ Central Theater Brake & Theater Gallery Sonja Wachter Neuenburg @ 2020) [2020] | Solo [2020] | XL [2020] | Solo 1996 – Burst out Explosion (Live @ H19, Oosterhout, June 1996) [2020] | I Live my Life Without Make Up [2020] | A Brand-New Man [2020] | Wild Boy [2020] | The Whole World Inside Vol.1: #misic#youbetter#music# (Recorded by Marc Hullegie @ café De Noot) [2020] | Live @ the Theatre Vol.2 (Recorded @ theatre Beresteyn in Veendam) (2CD) [2020] | Roadtrippin (4cd) [2019] | Bluezy [2019] | Live @ The Theatre [2019] | Quantum (4cd) [04/2019] | Fly [2018] | Breath of Live [2018] | Slow Turtle Sundance [2018] | Live [2018] | Dancing on a Vulcano (TrilogY – 20 Years Burst Out Explosions) (3cd: Highway Man, Misty Train & Bemuse Me) [2017] | [2017] | Lonesome Man, Ocean of Love [2016] | Live @ De Noot [2015] | Sun Coming Up [2015] | Ben’s Choice [2015] | Live @ the Saint Izaire Blues Festival [2014] | III [2014] | Free Music [2012] | More than Words [2011] | Just Ralph [2007] | Emotion [2007] | Live @ the Saint Azaire Bluesfestival [2007] | Brainmood, with Hans van Lier [2005] | Sunday Afternoon [2005] | Live in het Patronaat [2004] | Daddy’s Blues [2004] | Live @ Crossroads [2004] | Burst Out Explosion [1997] |

 

Artiest info
Website  
 

Label: Ralph de Jong Recordings

SHOP

 

THE WHOLE WORLD INSIDE VOL 1

LIVE! @ THE THEATRE VOL. 2

I LIVE MY LIFE WITHOUT MAKE UP

WILD BOY

A BRAND NEW MAN

SOLO 1996
BURST OUT EXPLOSION

XL

SOLO

SOLO GERMANY

RAINBOW CHILD

LET IT BE GOOD FOR ALL