PORKBELLY FUTURES - PORKBELLY FUTURES

Vorig jaar lieten ze hun debuut "Way Past Midnight" op ons los, net als deze geproduced door David Gray en nu zijn ze er weer met een heerlijk klinkende opvolger, die wonderlijk genoeg geen titel draagt. Deze Canadese band onder leiding van Paul Quarrington brengen muziek die moeilijk in een hokje te stoppen is, maar laat het ons blues noemen, ze begonnen in ieder geval als een echte 12 bar bluesband, maar ondertussen zit er heel wat alt.country verwerkt in hun sound, maar evenzeer wat R & B, Motown en Stax soul, en nog veel meer, zodat er van een pure bluesband zeker geen sprake meer is.

Feit is dat het allemaal prachtig klinkt, verzorgd, zelfs wat gesofistikeerd, hun teksten gaan onder meer over Hemingway en Michael Ondaatje. Helemaal verwonderlijk is dat niet als je weet dat Paul Quarrington zelf ook een bekende Canadese schrijver is. Hij heeft een mooie stem, wat verwant aan James Taylor, en nummers die regelmatig wat invloeden van the Band verraden (en soms ook Eagles, door de mooie close-harmony momenten.) "March Storm", meteen mijn favoriete track, is daarvan een mooi voorbeeld. Hun uitstekende zangeres Rebecca Campbell zorgt voor een mooie tweede stem in de meeste nummers, wat het geheel dat knappe country / Americana sfeertje meegeeft. Of heet dat Canadiana in dit geval?

Colin Linden, Ronnie Hawkins en the Subdudes behoren tot de fans van deze band en vorig jaar namen ze deel aan het tribute concert voor de overleden multi instrumenalist Willie P.Bennett, vooral omdat Rebecca een goeie vriendin was van Bennett. Het is dan ook een zeer kwaliteitsvolle release geworden, met kleurrijke, zeer gevarieerd klinkende nummers die blijven boeien en die het hele spectrum van blues, country en soul beslaan. Voeg daarbij dat de cd verpakt is in een wat apart ogend, maar naar onze mening, mooi hoesje, en je hebt een klein juweeltje, dat wij voorzichtig durven aanraden.

(RON)
“A cd filled with a nice mixture of high quality songs containing blues, country and soul ingredients. Porkbelly Futures' latest is a real gem, which we can fully recommend.”
- www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label: Cordova Bay
Info
:Hemifran

video