RICK DEMPSEY WITH THE DEANNA BOGART BAND

De Kerstperiode is in zicht en daar past serene stemming bij. Rick Dempsey en Deanna Bogart zien dat anders en daar ben ik blij om. In de plaats van mainstream Kerstmuziek krijg je minder bekende Kerstsongs in een meer jazzy uitvoering, al hoor je ook Irving Berlin’s ‘White Christmas’, onverwoestbare klassieker die elk jaar met de winter opnieuw opduikt. Centraal staat de honingwarme stem van Rick, ex-baseballspeler uit Baltimore, die zich nu ontpopt als een gevoelvolle crooner in het genre van Bing Crosby. Hij die gewoon is, om in ‘winning teams’ te scoren, scoort nu opnieuw een topper, maar dan in de band van Deanna Bogaert, met wie hij drie duetten zingt, o.a. het speelse ‘Baby It’s Cold Outside’. Het is hun eerste muzikaal samenwerkingsproject en Deanna producete het album.

Deanna, multi-instrumentaliste uit Maryland, speelt behalve tenorsax ook nog piano op haar zo kenmerkende barrelhouse manier, te horen in ‘Jingle Boogie’. Behalve gitarist Dan Leonard en bassist Scott Ambush vallen ‘The Knight Brothers’ nog in met backingzang en geven de feeststemming dan een opflakkerend duwtje, zoals bij het hippe ‘Funky Rudolph’. Wanneer het Atlantic String Quartet erbij komt, zoals op het droomachtige ‘I’ll Be Home For Christmas’ wordt de sfeer weemoediger, alsof je terecht komt in een oude film waarin romantische sentimentele gevoelens nog mochten. En over het zielige ‘One Little Christmas Tree’ zou je je terstond willen ontfermen. Een van de mooiste coversongs komt van Charles Brown, wanneer in ‘Merry Christmas Baby’ alles ineen grijpt: piano, gitaar, sax naast de verwarmende gloed van Dempsey’s stem.

Onovertroffen blijft nog steeds Handel’s ‘Joy To The World’ orkestraal begeleid, waar de samenzang van alle vocalisten meer wijding geeft aan het profane feest dat Kerstmis tenslotte is. Deze ‘Home Run Holiday’ is het ideaal album dat geliefden elkaar met Kerstmis kunnen schenken, liefst bij kaarslicht onder de mistletoe.

Marcie

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label: Vista Records