CRAPPYDOG - SURE AIN'T GETTING ANY YOUNGER.

Erik Vandenberge. Eerst maakt hij een legertent plaat, "Tent & Oily Smoke" daarna het caravan album "Sleeping In The Closet" en nog wat later een boot-cd: "Iwan". Deze talentvolle jongeman uit Zeeland heeft voor zijn pas verschenen nieuwe album hulp gezocht, de hulp van een hele bende Crappydogs: Nathanaël Boelen (bas), Arnout Brinkman (sax) en Elmore James van Doodewaard (?!) op drums.

Wat mag je verwachten... nooit was het zo moeilijk voor me om een beeld te schetsen van datgene wat op je afkomt. Op je afkomt is misschien wel 't beste woord, deze plaat beluister je niet gewoon, die onderga je. Crappydog staat voor simpelheid plus emotie, onder het motto: niet repeteren maar spelen! Ze zijn tegendraads, ongedwongen, weerbarstig, gedreven, rauw stampend, ongezouten en had ik het al gezegd?... origineel en gedurfd. Hun sound is vanzelfsprekend bewust "Crappy", ze werd dan ook opgenomen in een schuur, om het rijtje met ongewone locaties van de voorgangers te vervolledigen. Denk aan Morphine (de sax van Arnout Brinkman), Seasick Steve, Captain Beefheart en Tom Waits, die elementen zitten er allemaal in. Maar evenzeer Son House, Sixteen Horsepower, Fred McDowell en Mano Negra.

Je kan er geen naam op plakken, en als het echt moet zou ik het garageblues/folk noemen. Waanzinnige gekte en bijna kakofonie wisselt immers af met ingetogen breekbare schoonheid vol sfeer. Het hoeft dus geen betoog, Crappydog heeft een compleet eigen, of beter, eigenzinnig geluid. In de bijgevoegde info laten de jongens zelfs weten dat erover schrijven volkomen zinloos is, en toch zijn we bezig, because that's what we are here for.

Live schijnen ze een stel losgelaten honden te zijn, die compleet onvoorspelbaar uit de hoek komen. Dus, gaat dat zien, zou ik zeggen, en als je "Sure Ain't Getting Any Younger" aanschaft, één goede raad: zet je schrap, want dit is niet "Your everyday music".

(RON)

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label: Oily Smoke Records.
Distr: Sonic Rendezvous
Promotie
: Broere Promotion
video