LUCKY MARCELL & THE RAMBLIN’ THREE – SPEED KING

Met Rockin’ Bonnie hadden we nog maar pas onverwachte rockabilly uit Italië en dat vonden we eerder speciaal. Wat dan gezegd van ‘Lucky Marcell & the Ramblin’ Three’? Dit kwartet vindt zijn oorsprong in Belgrado, Servië en draait rond de charismatische zanger en young Elvis-lookalike Vojislav Zivanovic.

Het Spaanse gespecialiseerde label ‘El Toro Records’ uit Barcelona biedt deze 4 jongens opnieuw een forum om in de schijnwerpers te komen met hun splinternieuwe cd “Speed King”. Recht-voor-de-raap rockabilly met de gebruikelijke instrumenten en ingrediënten gitaar, staande bas en drums.

Om één of andere onverklaarbare reden hoor ik in ettelijke songs ook eighties tieneridool Shakin’ Stevens terug, bijvoorbeeld in “Too Much”, “Crazy Li’l Mama” en “My Love Is Not For You”. Als je alleen al kijkt naar de pose op het platenhoesje zal het bovendien duidelijk zijn dat deze groep intensief zweemt met de jeugdige rocker Elvis Presley die met de snik in de stem gelijkaardige liedjes pleegde te zingen.

Vojislav Zivanovic is een uitstekende zanger, dat mag toch even benadrukt worden en ook zijn uitspraak van het Engels mag er best wezen, wellicht dankzij een 12 jaar durende verblijf in Londen. Daarbij beschikt hij ook over een schitterende begeleidingsgroep met zijn drie muzikale vrienden.

Wat horen we zoal op deze cd? 13 songs die allemaal hun roots hebben in de rock en teenybop liedjes uit de jaren ’50. Nochtans zijn er acht kersverse tracks bij die door de zanger zelf werden geschreven. Daarnaast ook enkele geslaagde covers. Opvallend is dat de nieuwe nummers zeker niet moeten onderdoen voor de gevestigde waarden en dat moge een compliment voor deze formatie zijn.

Mooie ritmische rockabilly en rockliedjes en een ballade van formaat met het zelfgeschreven liedje “Mister Moon”. Het beeld van die jonge Elvis duikt regelmatig op maar vooral in songs als “Burnin’” en “Please Stop Cryin’”. Voor “Rock And Roll Rhythm” verwijzen we graag naar Jerry Lee Lewis toen hij al zijn gitzwarte haren nog had. Erg leuk zijn ook de coverversies van drie rockabilly klassiekers uit de jaren ’50: Sammy Masters’ song “Pink Cadillac”, Johnny Bond’s “Three Or Four Nights” en Fred Rose’s “Slow Down Brother”.

Wij hebben ons alvast weer rot geamuseerd met het beluisteren van en het schrijven van een recensie over “Speed King” van ‘Lucky Marcell & The Ramblin’ Three’.

(valsam)

 

Artiest info
   
Myspace  

Label : El Toro Records

CD Baby