THE CSL Jr. BAND - VOICE OF THE HEART

De CSL Jr. band is een bluesband uit Missouri, die met hun debuut 'Voice Of The Heart" garant staan voor een uurtje "ouwe stijl" bluesrock. Een jaren tachtig geluid, met de gitaar op de voorgrond, zo eentje dat je zin geeft om luchtgitaar te gaan spelen in 't midden van de kamer, denk aan Savoy Brown, Foghat, Lynyrd Skynyrd, Z.Z Top en aanverwante bands. Bandleider, songschrijver en gitarist Chuck Lancaster is bijgestaan door de tweede gitarist Jamey Sheppard, voor de zang staat Greg Lefholz garant en de ritme sectie bestaat uit bassist Les Gifford en Carl Micheal.

Greg Lefholz is een van de sterke elementen in deze band, een zanger met een krachtige en uitermate soulvolle stem, gelijkend op die van Jimmy Thackery, zodat in sommige nummers, vooral in het sterke "I Wonder" de overeenkomst met The Nighthawks eveneens groot is. En andere sterke song is de pure blues "New Loving" met Wayne Stevens als gast op mondharmonica, met nogmaals een sterke act de presence van de 60 jarige Greg's gouden stembanden.

De tracks op deze cd klinken zoals ik al zei, ouderwets vertrouwd en tegelijkertijd anders. Er is voor elkeen wat op deze tien tracks tellende schijf, In he begin, na het beluisteren van de eerste twee tracks die beide nogal traditioneel bluesrock getint zijn, vreesde ik voor een non-stop verderzetting in dezelfde richting, maar gelukkig weten de jongens te boeien tot het einde, een akoestische song (Hangman), een funky shuffle met sterke gitaarpartijen (Bluzin' It) , full tilt boogie( Coup De Ville), gevoelige ballads (I Wonder) het zit er allemaal in, en wat voornamer is, één voor één sterk gebracht. The CSL Jr. Band, niet een naam die meteen vlot in de mond ligt, en waar hij voor staat is me ook niet echt duidelijk, maar muzikaal staan ze er wel.


(RON)

 

Artiest info
   
Myspace  

video