JO HELL - JO HELL

Rock van de bovenste plank noemt men zoiets, waarbij de jeugdige energie trapsgewijs alle ladekasten uitpuilt. Als je weet dat de bluesfans de festivalorganisatie in Vilvoorde als het ware op hun knieën smeekten om deze rockhelden terug te boeken na hun vorige doortocht in België, ben je op zijn minst benieuwd wat dit trio op gehoor te bieden heeft. In dit debuutalbum krijg je alvast een voorsmaakje van hoe ‘angry young man’ Jo Hell met zijn muziekkompanen op een Live festival zal scoren.

Oorspronkelijk komt Jo Hell of Joel Cyr uit Canada, waar hij als 16-jarige elke avond in de lokale bars speelde. Hoe hij dat met de leerplicht en zijn school combineerde weet ik niet, maar in elk geval deed hij in de praktijk van de levensschool genoeg ervaring op, getuige zijn gitaarvaardigheden en muziek. Twee jaar waren voldoende om zijn eigen band op te richten, samen met ‘The Red Roosters’, waarmee hij het festivalcircuit indook. Radiozenders nodigden hen uit voor een interview en in 2006 kwamen zij naar Austin in Texas, waar het publiek hen omarmde.

Voor dit album reisde Jo Hell even terug naar Montreal om er in de Victor Studios te duiken, om daarna weer als de ‘Johell Band’ naar Texas terug te keren. Kennelijk heeft het rocktrio het daar goed en wordt hun rockmuziek à la AC/DC stelselmatig op applaus onthaald. Zanger/gitarist Jo Hell schreef zijn muziek en teksten zelf. Met zijn hoge hese stem zingt hij over ‘The Storm’, ‘Runaway’ en ‘Freesky’, kennelijk thema’s en emoties die hem beroeren en aan dewelke hij met zijn gruizig gitaarspel vrij spel wil geven. Naast bassist Françis Courchesne is ook drummer Steve Huppe indrukwekkend met zijn geweldige drumbeat. Knap wat hij met ‘I’m Your Lover’ in beweging zet. Hij doet de lucht rond hem knisperen en de houten vloer trillen.

Met dit album waan je je soms in de tijd dat Thin Lizzy, Led Zeppelin en Jimi Hendrix nog de elektriserende hoofdacts waren. Weliswaar geen uitschieters op dit album, maar op grond van de twaalf helse songs kan je al vermoeden wat dit trio live aan ambiance kan inbrengen. Moesten zij in open lucht spelen dan kreeg je gegarandeerd een verontrustende samenscholing tengevolge van hun verschroeiende gitaarrock. Maar hun optreden in Vilvoorde gaat door in een zaal, in het Ruiterijcomplex te Vilvoorde, waarvan een liveopname gemaakt zal worden, zodat een CD later beschikbaar wordt. Ook dat belooft!

Marcie


 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby

video