THE TRAVELLING MABELS - THE TRAVELLING MABELS

Drie deernes, waarvan al ééntje wat op leeftijd, die samen een CD opnemen. Net voor ik de CD de lader in schoof had ik een vluchtig visoen van The Three Witches of Eastwick maar een recensent moet onbevooroordeeld naar hetgeen hem of haar wordt aangeboden kunnen luisteren. Aldus geschiedde, weg met die heksen en open met die oortjes.

The Traveling Mabels brengen een mengeling van country en folksongs die niet alleen omwille van hun naam doen denken aan de Travelling Wilburys. De stemmen van Eva Levesque, die ook de meeste nummers schreef, Suzanne Levesque en Lana Floen sluiten perfect bij elkaar aan en maken samen met de minimale instrumentale begeleiding elk nummer tot een zachte rode wijn die je rustig kan laten binnenlopen.

Op “Alberta Blue” draagt Ian Tyson, één van Canada’s meest gerenommeerde singer-songwriters, zijn steentje bij en uit de entourage van Ian Tyson vinden we ook Gord Mathews op gitaar en Gord Maxwell terug op bas. Wie al fan was van de samenwerking tussen Dolly Parton, Emmylou Harris en Linda Ronstadt, zal aan deze schijf meer dan hun hart kunnen ophalen.

Marcel

 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby