SLO-MO FEATURING MIC WRECKA - GIMME WHAT YOU GOT

Niet direct het soort cd dat je op deze site direct verwacht? Inderdaad, de MC's, de rappers en het echte hip hop genre kwamen tot hiertoe niet aan bod bij Rootstime, en hoort hier inderdaad ook niet echt thuis. Toch maken we voor één keer een uitzondering en wel door de aanwezigheid van Slo-Mo, een lapsteel speler die zijn roots en bluesgeluid koppelt aan dat van de rapper Mic Wrecka, iets wat een best wel aparte combinatie oplevert, origineel en fris.

Mike Brenner, de echte naam van het fenomeen Slo-Mo, komt uit Philadelphia, en speelde onder meer in Badly Drawn Boy, naast enkele minder bekende bands als Marah en Magnolia Electric Company. Maar wat hij hier doet is totaal anders, de versmelting van zijn bluesy lapsteel gitaarwerk met de rhymes van Mic Wrecka bijgestaan door een funky backingband waarbij vooral de vocale tweeling Sue Rosetti en Steph Hayes (van de band Stargazer Lily) de aandacht trekken, levert een resultaat op dat hoogst origineel klinkt. Iets gelijkaardigs heb je nog nooit gehoord, zoveel is zeker.

Alles klinkt "bijna live", met een grote spontaniteit, en de snedige slide bijdragen van Brenner zorgen ervoor dat het zelfs ons, niet hip-hoppers, kan blijven boeien. Tracks als het bekende "Groove Is In The Heart" van het vroegere gezelschap Deee-Lite en een track als "Return of the Slo-Bot" laten ruimte voor Mike Brenner om te soleren en een track als "Possession" die bovenop de combinatie blues/hiphop nog een portie jazz toevoegt is gewoonweg heerlijk.

Kijk even naar de clip om een idee te krijgen van wat je van deze band mag verwachten en als het je bevalt, luister dan even naar de volledige "Gimme What You Got", je zou aangenaam verrast kunnen zijn. Misschien ook niet. Wij waren het in ieder geval wél.

 

(RON)

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label: Authentic Records

video