THE RHYTHM BEATS - DEMO

Jong talent moet je aanmoedigen, zeker als de muzikanten al op jonge leeftijd de passie voor bluesrock als cola voelen opborrelen nog vóór zij de kaap van twintig hebben bereikt. Wanneer zij zich daarenboven niet tot covers beperken en in hun midden ene Lauren Wouters hebben die zelf nummers schrijft dan neemt de belangstelling alleen maar toe. Dit vierkoppig bandje nam reeds in 2007 een blitse start toen zij hun eerste demo uitbrachten en in februari 2008 de Limburgse voorronde van Kunstbende wonnen. Tweemaal stonden zij dat jaar in de finale in de Antwerpse Singel en hun naam stond sindsdien op de affiche van menig bluesfestival, laatst nog in het Bluesfestival ‘At The Attic’ op 7 november.

Op deze demo, nu hun tweede, vind je slechts vier tracks, opgenomen in de Artsound studio te Houthalen-Helchteren. Het geeft echter voldoende weer waar het bij ‘The Rhythm Beats’ om draait: muziek spelen en er zelf samenhorig plezier aan beleven. Het gruizige gitaarspel van Jasper Poesen met daar bovenop de opzwepende ritmesectie doet alles rocken. Vooral ‘Take My Hand’ roept het beeld op van door muziek bezeten jongeren die een rockend feestje brouwen op een van de bunkers in het landelijk België. En het ‘Throw It Away’ heeft alles van een hit met die gevoelige stem van Lauren Wouters, die het midden houdt tussen Anouk en Trixie Whitley. Ook basgitarist Senne Driesen en drummer Jeffrey Gijbels zijn blijkbaar grootgebracht met de toespijs van krachtige levensechte muziek. Jeffrey leerde het van zijn vader Marc die bij The Rhythm Bombs drumt.

In het ‘Rhythm & Bluesfestival At The Attic’ in Herent, waar ik hen voor de eerste keer zag, ging de zang van Lauren wat verloren in de oude zaal. Maar op deze demo komt zij sterk naar voor als het frontmeisje dat niet alleen over de nodige girl power beschikt maar ook kan terugblikken op eigen beleving. Tussen deze vier nummers vind je vooralsnog geen slowblues, vermoedelijk opgespaard voor de full Cd. Deze demo is bijgevolg ideaal om af te spelen bij een korte afstandsrit na een avondje stappen op spa en limonade, zodat je op het laatst toch nog sloten energie binnenkrijgt.

 

Marcie

 

Artiest info
Website  
Myspace  

video