SUGARCANE JANE - SUGARCANE JANE

Deel 3 van de Anthony Crawford-saga - na zijn soloplaat “Five Is Red” en de soundtrack van zijn video-documentaire “On The Road With A Rock Star” (zie besprekingen elders op deze pagina’s) - bestaat uit het album “Sugarcane Jane” van de gelijknamige formatie.

Crawford is ook hier weer de songschrijver van dienst maar laat zich voor het zangwerk bijstaan door zangeres Savanna Lee, die net als Crawford momenteel woonachtig is in de Amerikaanse staat Alabama. Als ‘Sugarcane Jane’ namen ze een eerste plaat op onder de titel “Alright With Me” en begonnen ze in mei 2009 op te treden als voorprogramma van o.a. Randy Travis.

De meeval die ze van het publiek mochten genieten leidde rechtstreeks tot de opnamen van deze tweede titelloze plaat. Daarop vinden we negen liedjes waarvan er acht door Crawford gecomponeerd werden plus één coverversie van het sixtiesnummer “There Is A Time” van The Nitty Gritty Dirt Band.

Anthony Crawford en Savanna Lee leerden elkaar acht jaar geleden in Nashville kennen toen deze laatste hem vroeg om haar debuutplaat als soloartieste “Redbird” te produceren. Op hun eigen platen als duo brengen ze vooral door akoestische gitaren begeleide, intieme muziek waarin beide muzikanten hun gemeenschappelijke passie voor countrysongs kwijt kunnen.

Ze hebben dan ook samen besloten om een tijdje al hun energie in dit nieuwe project te steken. De harmonieuze samenzang van beiden past wonderwel bij elkaar en toont nog maar eens aan dat 1+1 niet noodzakelijk 2 hoeft te zijn. Dit geheel is groter dan de som van de delen.

Naast deze studioplaat werd ook een tweede cd uitgebracht met live muziek die werd opgenomen tijdens één van hun optredens in het “Saenger”-theater in Mobile waar ze net voor countryzanger Randy Travis het podium betraden.

Tot slot nog even wat over de liedjes op deze cd: Neil Young’s mondharmonica-folkmuziek is heel dichtbij in het nummer “Elevation” en in “In Demand”. Het harmonisch samen gezongen liedje “Dance To The Music” is één van de sterkste tracks naast “She Doesn’t Need Her Man”. En lo-fi gezongen songs als “California” en “Lucky” tonen aan dat ‘Sugarcane Jane’ met hun intimistische sound de gevoelige snaar bij de luisteraar kunnen beroeren. Al bij al is dit een heel interessante plaat.

(valsam)
“’Sugarcane Jane’ is another new project of songwriter-magician Anthony Crawford who finds in Savanna Lee the appropriate partner-in-crime to perform his acoustic country songs. Their mutual commitment to this work-of-love can easily be heard in the intimate performance that they registered on this interesting album.” – www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label: Admiral Bean Records
Info
: Hemifran