DAN KRIKORIAN – COLORS AND CHORDS

In oktober 2008 verscheen de debuutplaat “Oxford Street” van de nu 24-jarige Californische singer-songwriter Dan Krikorian. Het album kon rekenen op meerdere positieve recensies in de vakpers en was de directe aanleiding tot een spoedig volgende opvolger.

Die nieuwe cd heet “Colors And Chords” en bestaat uit tien zelfgeschreven songs die qua stijl nauw aansluiten met de muziek die we van andere over de zeegolven surfende muzikanten als Donavon Frankenreiter en Jack Johnson hebben leren kennen.

De vele uren zonneschijn in het prachtige Orange County in California doen deze artiest blijkbaar teruggrijpen naar lekkere laid back liedjes waarbij je het zand tussen de tenen kan voelen schuren. “Lock On The Door” en “Bobby Jones” zijn de twee eerste songs op deze cd en na amper 6 minuten waan je je al op een zonnig strand aan de Amerikaanse West Coast. Later krijgen we dit gevoel nog eens terug in de luchtige nummers “Fixed On You” en het cd-afsluitende “Somethin’ Good”.

In een vorig leven was Dan Krikorian een actieve sporter als basketbal-, volleybal- en voetbalspeler die enige tijd nadien zijn muzikale capaciteiten leerde ontdekken. Met zijn akoestische gitaar in aanslag pende hij de ene song na de andere en lag het al snel voor de hand dat hij het resultaat van zijn noeste arbeid op een zilveren cd-schijfje zou gaan presenteren.

“Colors And Chords” is een heel leuk plaatje met een mooie variatie aan liedjes die soms onbezorgd klinken maar die soms ook wat diepzinnigere teksten laten horen. Zo zijn de songs “Words” en “Tangerine Eyes” lyrische meesterwerkjes die aantonen dat Dan Krikorian ook heel emotionele aspecten in zijn nummers aan bod kan laten komen.

De productie van dit mooie album was in handen van de auteur zelf en van ‘I See Hawks In L.A.’-drummer Shawn Nourse. Voor de fijne muziek werd er een beroep gedaan op enkele bekende Californische instrumentalisten zoals gitarist Bob Bouiding, bassist Taras Prodaniuk en accordeonist en keyboardspeler Cari Byron.

Misschien toevallig denken we bij beluistering ook even terug aan de liedjes van Brett Dennen die we onlangs nog live konden horen in Brussel. Deze muziek sluit alleszins zeer nauw aan bij de sound van deze muzikale troubadour.

De op folk geïnspireerde songs van Dan Krikorian zijn simpel maar mooi en vervuld van oprechte emoties. Een nummer als het kwetsbare “Waste” kan er op elk moment van de dag nog bij om een beetje zonneschijn in ons leven te brengen. Ook de emotievol gebrachte songs “Silence” en “Sidewalks / Mary Jones” behoren tot eenzelfde categorie.

“Colors and Chords” is een zeer aangenaam beluisterbaar schijfje van een overduidelijk getalenteerde singer-songwriter die een vast plaatsje verdient in de etalage van beroemde artiesten in wording.

(valsam)
“Dan Krikorian’s second album ‘Colors And Chords’ provides sunny and lyrically outstanding songs in the well-known laid back style of the surfers Jack Johnson and Donavon Frankenreiter. Heartfelt emotions of both joy and pain are professionally incorporated in the 10 tracks on this magnificent record.”
– www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Info: Hemifran