MICKY & THE MOTORCARS - NAIVE

Het valt niet mee om iets negatiefs te verzinnen over "Naive" het vierde studioalbum van Micky & The Motorcars. Micky en Gary Braun, broers van Cody en Willy Braun van Reckless Kelly verraste ons reeds met hun debuutalbum "Which Way From Here?" in 2002, de opvolgers "Ain’t In It For The Money" (2004) en "Careless" (2007). De meest voor de hand liggende kritiek op de muziek van de Texaanse band is het feit dat deze zo oerdegelijk is. Daar is weinig tegen in te brengen, maar of dit alleen maar negatief kan worden opgevat is in het geval van Micky & The Motorcars nog maar de vraag.

Micky Braun (vocals, akoest. gitaar), Gary Braun (vocals, elektr.gitaar, harmonica), Mark McCoy (bas), Shane Vannerson (drums) en Kris Farrow (gitaren) maken zich absoluut niet druk om trends en hypes. De bandleden maken muziek die rijkelijk citeert uit de countryrock, folkrock en Southern Rock die decennia geleden al werd gemaakt. Daarin staat Micky & The Motorcars niet alleen, maar het Texaanse vijftal doet het wel bijzonder goed. Net als de voorgangers lijkt "Naive" het beste van Steve Earle, Jason Boland & The Stragglers, Stoney LaRue, Gram Parsons, Cross Canadian Ragweed en natuurlijk Reckless Kelly te combineren in melodieuze countryrockertjes en strek geladen ballads.

De twaalf nummers, meestal van de hand van Micky Braun of co-written met o.a. zijn broer, Reckless Kelly lead zanger Willy Braun, Randy Rogers, Kevin Welch, Dustin en Savannah Welch, en Jack Ingram’s bassist Robert Kearns, laat een uitstekende songwriter aan het werk horen. En zoals op hun debuutalbum "Which Way From Here?" dat trouwens als bonus cd bij deze nieuwe release zit, komt broer Cody ook hier een handje toesteken, waardoor "Long Enough To Leave", "Don't Be Sad", "Misunderstood" en Jon Dee Graham's "Twilight" (van het album "The Great Battle") behoren tot de betere songs op dit album. "Long Enough to Leave" geschreven door Micky Braun en Randy Rogers, weerspiegeld het leven van de band on the road. Micky & The Motorcars zijn een echte liveband die tweederde van het jaar rondreizen, hetgeen Micky omschrijft als: "[It’s about] always being on the road, but never being able to stay", ..."Every time you get comfortable, you have to peel out".

Bijdragen van gastmuzikanten als Texas grootmeesters Lloyd Maines op pedal steel in "Long Enough To Leave" en "Let's Split Out Of Here", Mickey Raphael harmonica op Bloodshot brengen flink wat variatie in stijlen, waardoor de songs soms zeer ingetogen zijn en dan weer lekker stevig. "Naive" bevat gewoon sterke en toegankelijke songs, prima muzikanten, een mooie productie van David Abeyta en Cody Braun. Oerdegelijk misschien, maar wel verschrikkelijk goed. Joseph Deeb die deel uitmaakte als gitarist en songschrijver van Micky and The Motorcars sinds hun beginjaren besloot begin 2007 de band te verlaten om wat meer tijd te besteden aan zijn vrouw en zijn dochtertje. "Naive" is dan ook het eerste album met lead gitarist Kris Farrow, die het nummer "Amber" volledig naar zijn hand zet, daar hij in deze song ook zijn kunsten op een Rickenbacker mandoline laat horen.

Tracks:
1. Naive
2. Amber
3. Long Enough To Leave
4. Frow Old
5. Don't Be Sad
6. Misunderstood
7. Bloodshot
8. Seashell
9. Everything I've Got
10. Twilight
11. Seeds
12. Let's Spilt Out Of Here

Which Way From Here
1. Which Way From Here
2. Come Runnin'
3. Cold Northern Town
4. Rambler's Blues
5. Finding Me
6. Stranger In The Mirror
7. Mary Mary
8. Empty Hands
9. What Do You Have For Love
10. Be There For Me
11. The Band Song
12. Shaft

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label : Blue Rose Records
Distr. : Sonic Rendezvous