ANTHONY CRAWFORD - ON THE ROAD WITH A ROCK STAR

Als gitarist en pianist in de vaste begeleidingsformatie van Neil Young is Anthony Crawford uit Alabama natuurlijk zeer geprivilegieerd om het leven op tournee aan de zijde van deze muzikale legende van nabij mee te maken.

Tijdens Neil Young’s recente ‘Neverending Tour’ draaide Crawford een muzikale videodocumentaire die onder de titel “On The Road With A Rock Star” op de markt werd gebracht. Hierbij werd nu ook een soundtrack op cd uitgebracht met 17 nummers die Anthony Crawford tijdens deze lange tournee heeft geschreven en opgenomen.

Een bijkomende verdienste is dat Crawford alle instrumenten die we op deze cd kunnen horen zelf heeft ingespeeld en daarenboven ook de productie, engineering en mastering voor het album voor zijn rekening nam. Zelfs de voor- en achterzijde van het cd-hoesje zijn foto’s die hij als semi-professionele fotograaf tijdens de tournee heeft genomen.

Nog maar enkele weken geleden bespraken we voor Rootstime zijn laatste soloplaat “Five Is Red” waarin hij voornamelijk rustige folkmuziek met enkele blues- en soulinvloeden ten gehore bracht. De nummers op deze soundtrackplaat sluiten naadloos aan bij dezelfde songstijl van zijn soloplaat. Typerend voor deze stijl zijn nummers als “Middle Of The Fire”, “Reason For Your Love”, “Never Do We Know”, “Want To Walk Want To Stay” en “Everything To Me”. Af en toe komt Anthony Crawford ook wat meer rockend uit de hoek zoals in “Ghost Town Heart”, “What A Way To Begin”, “Sink” en “Dizzy”. De ludieke banjoklanken in “Butterfly” typeren dan weer een bluegrass geïnspireerde song.

Vocaal is Anthony Crawford geen echte hoogvlieger en dat kan hij jammer genoeg niet altijd even goed verbergen in enkele liedjes op deze plaat. Maar aan zijn kwaliteiten en capaciteiten als gitarist durven we geen enkele twijfel te uiten. Als het goed genoeg is voor Neil Young zullen wij ons bij die keuze ook maar probleemloos neerleggen.

(valsam)
“The soundtrack for the rock video ‘On the road with a rock star’ consists of 17 songs from Anthony Crawford’s extensive songbook. He tells about his hectic life on the ‘Neverending Tour’ with Neil Young and the entire crew. His lyrics give an insight in the things that occupied his mind and spirit as side musician on stage to a rock legend.” – www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label: Admiral Bean Records

Info: Hemifran