MIGHTY MO RODGERS - DISPATCHES FROM THE MOON

Duidelijk een plaat met een boodschap, deze nieuwe van Mo Rodgers, of zelfs met meerdere. Alles wat er momenteel mis is met onze planeet komt aan beurt, bekeken van op de maan. Dat is heel wat, laat het ons maar toegeven, of het nu met het milieu is, onze politiek, de economie of onze houding tegenover de derde wereld, alles zit in Mo's songs.

Mighty Mo is zanger en keyboardspeler en hij mengt meerdere andere muziekgenres in zijn blues. Zelfs wat reggae hier en daar. Het geheel is aangekleed als een radioprogramma waarin luisteraars naar de d.j. (Mo) bellen zodat meerdere songs een wat aparte intro hebben. Dat, samen met de boodschap die in elke song zit en de verschillende stijlen van elke song, maken van "Dispatches From The Moon" een cd die je wat moet gewoon worden.

"Blues In The White House" pakt de Amerikaanse toestanden aan, en zijn opvolger "Continental Blues" laat ons horen dat Europa "heaven on earth" is, als elk land zijn ding maar doet. Erg mooi is de "African Blues" met ju-ju gitaren en Afrikaanse drums. Erg grappig is de commercial, net voor "Political Science Fiction",.. join the nuclear club, met bijna Zappiaanse sfeer, terwijl die song zelf dan weer P-Funk trekjes heeft.

Je hoort het, afwisseling genoeg op deze cd, maar net dat kan voor sommigen de afknapper zijn. In ieder geval, niet te vlug opgeven zou ik zeggen, het is even wennen, maar al bij al is Mighty Mo Rodgers erin geslaagd een behoorlijke knappe cd af te leveren. Blues puristen kunnen het wel even moeilijker hebben met deze, maar al wie open staat voor wat verruiming vindt hier zijn gading.

(RON)

 

Artiest info
Website  
Label: DixieFrog  

Distr: Parsifal (B) Bertus (NL)

video