SANDY MACK - STILL GOING STRONG

Met zijn tweede release op het Blues Leaf label, toont Sandy Mack zijn veelzijdigheid als zanger, bluesharpspeler en songschrijver. Net als op zijn voorganger "What I'm Talking About" schreef hij tien van de veertien songs. Het resultaat is een rockend, swingend bluesharp festijn geworden om van te snoepen.

Al begint Sandy Mack met de eerder rustige blues "Drunked", een langzame shuffle die gaat over "the day after", de verschrikkelijke kater na een zware zuippartij. Een heerlijke combinatie van Mack's harp, de gitaar van niemand minder dan Kid Ramos en de low down Hammond van Jack Strobel samen grooven ze een eind weg. Kid blijft nog even, maar kan ditmaal de gitaar laten schitteren in zijn typische jumpstijl. "Never Enough Rockin" heet het nummer, een track zoals we die gewoon zijn van William Clarke en James Harman.

Sandy Mack heeft geen ruige stem, ze is eerder zacht en samen met zijn chromatic harp in het jazzy "Life Boat" is dat een perfecte combinatie. Deze keer is het vaste gitarist Andy Redel die de sterren van de hemel speelt.

In "Get Right" is de Kid echter nog eens terug, en hij maakt van deze song onze favoriete track op deze cd. Sandy blaast in echte Little Walter stijl, een superswingend nummer. Het grappige "Turn My Luck Around" is gevolgd door " Boogie Now", gebracht in echte John Lee Hooker stijl.

Je hoort het, alles is vertegenwoordigd op "Still Going Strong", geen enkele stijl ontbreekt, van jump tot jazz, van boogie tot slow blues. Zijn eigen songs bewaart hij tot het einde, en die mogen er best zijn. "Road Warrior is er één van, een autobiografische song over het harde leven onderweg van een muzikant. Kortom, voor liefhebbers van bluesharp, zeker een aanrader, een van de beste releases die we dit jaar in dat genre hoorden.

(RON)


 

Artiest info
   
Myspace  

Label: Blues Leaf Records
Distr: Blues promotion / Parsifal

video