ROCKIN’ BONNIE & THE ROT GUT SHOTS – COCKTAIL JUBILEE

Rockabilly vanuit het hart van Italië is iets wat je zeker niet meteen zou verwachten. Toch is de nog zeer jonge en goed uitziende zangeres Sabrina verantwoordelijk voor deze zeer Amerikaans klinkende rockabilly die ze sinds enkele jaren brengt in gespecialiseerde Milanese clubs en begin 2008 zelfs even op een podium in het Belgische Turnhout.

Samen met haar begeleidingsgroep ‘The Rot Gut Shots’ lanceert ze via het cultlabel ‘El Toro Records’ haar debuutplaat “Cocktail Jubilee”, ook een drankje dat echt bestaat want het recept voor deze cocktail staat op de achterzijde van haar cd-boekje.

Zin in een receptje: men neme 25 ml tequila, 25 ml gin, 25 ml blue curaçao en 25 ml citroensap. Voeg daar een theelepel fijne suiker, bruisend water, een beetje Maraschino sherry en wat ijsblokjes aan toe, even goed schudden en je hebt een smakelijke, authentieke “Jubilee Cocktail”.

Terwijl je dit brouwsel aan het bereiden bent of er je smaakpapillen al mee zit te verwennen zou je dan toch ook wel deze leuke cd van ‘Rockin’ Bonnie & The Rot Gut Shots’ moeten opzetten om in de juiste sfeer te komen. 15 liedjes met honky tonk en boogie woogie piano, staande bas, drums en elektrische gitaar die voor de nodige muzikale begeleiding zorgen bij het fiftiesachtige zangwerk van Sabrina, aka Rockin’ Bonnie.

Gitarist Massimo Zampini (aka Max) schreef zes nummers voor dit album waarop ook ettelijke covers prijken van liedjes die hun oorsprong vonden in de jaren ’50 en ’60. Zo covert ze o.a. een liedje van Charline Arthur uit 1953 in “I Heard About You” naast “What Am I Worth” van George Jones en June Carter Cash’s “Time’s A Waistin’” waarmee ze het album waardig afsluit.

Natuurlijk zitten er tussen de 15 songs op deze cd heel wat nummers die van hetzelfde garen gebreid werden maar dat je moeilijk kan stil blijven zitten bij het horen van deze ouderwets gezellige liedjes staat buiten kijf. Alvast veel lol en vermoeide dansvoetjes toegewenst met “Jubilee Cocktail” van het in 2006 opgerichte kwintet ‘Rockin’ Bonnie & The Rot Gut Shots’ … uit la dolce Italia.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label : El Toro Records

CD Baby