DAVE KELLER - PLAY FOR LOVE

Zanger en bluesgitarist Dave Keller uit Vermont heeft zijn eigen intense soulvolle stijl van optreden, zelf uit de eerste hand geleerd van de grootmeesters van de soul en bluesmuziek, zoals Mighty Sam McClain, Paul Rishell,en de ondertussen overleden Robert Ward. Wie de nieuwste cd van Ronnie Earl "Living In The Light" gehoord heeft of beter nog, in zijn bezit heeft, heeft Dave ook daar al aan het werk kunnen horen als zanger en co-writer van wat songs.

Niet zomaar de eerste de beste dus. Hij is bekend voor zijn dynamische shows met zijn sterke band, bestaande uit Jan Schultz op Fender bas, Brett Hoffman op drums, en Ira Friedman op Hammond orgel. Maar ook solo of in duo verband zorgt Dave voor intense, boeiende optredens.

Een van zijn sterkste punten is zijn zéér gevoelsvolle stem en zijn diepe intense manier van zingen. Als Mighty Sam McClain van je zegt, "You're for real" dan betekent dat natuurlijk heel wat, komende van één van de meest belangrijke stemmen van de hedendaagse soul en blues. Mij doet zijn stem regelmatig denken aan die van Seth Walker, jullie waarschijnlijk wel bekend.

Maar naast die sterke stem heeft Dave zijn tweede troef voor ons klaar, zijn gitaarspel dat inderdaad wat in de lijn ligt van zijn vriend en leermeester Ronnie Earl. Net zoals hij wisselt Dave Keller zeer ingehouden passages af met explosieve, aanzwellende uitschieters, zowat het handelsmerk van Earl. "I Was No Angel" is daar een prachtig voorbeeld van, net als "It's Only Human". Het sterke Hammond B-3 keyboardspel van Ira Friedman geeft op beide nummers die typische sfeer weer, die in combinatie met Keller's gitaar en sterke stem voor een stukje magie zorgt.

Afsluiter "Gabriëlla", een mooie langzame gitaarinstrumental is misschien nog de meest indrukwekkende staalkaart van Dave's gitaarvirtuositeit, maar op de titelsong "Play For Love" met een licht soulsfeertje krijgen we een beter idee van het totaalbeeld, die intense, soulvolle stem in combinatie met zijn gitaar die dit nummer tot de absolute topsong van deze "completely live in the studio" cd maken.

Neem het van ons aan, Dave Keller is één van de bluesartiesten om in het oog te houden de volgende jaren. Talent zat, zoveel is zeker.

(RON)

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label: Tastee -Tone Records
Info: Michael McClune Media & Mktg.

CD BABY
video