CAM PENNER – TROUBLE & MERCY

De derde volwaardige cd van de Canadese singer-songwriter Cam Penner heet “Trouble & Mercy”. Het is een verzameling van elf door de in Calgary, Alberta wonende artiest gecomponeerde liedjes. De opnamen van deze cd gebeurden twee dagen nadat hij van een tournee was teruggekeerd die een half jaar had geduurd. Daarbij trad hij op naast grote namen als Greg Trooper, Chip Taylor, Carrie Rodriguez, Fred Eaglesmith, John Prine en Richard Thompson. Tijdens die lange rondreis had hij de songs geschreven en ze geperfectioneerd zodat ze meteen klaar waren om definitief te worden opgenomen voor deze nieuwe cd.

De ‘on the road’ geschreven verhalen zijn gebaseerd op allerlei dingen die hij tijdens de tournee heeft waargenomen en die voor hem belangrijk genoeg waren om er een tekst over te schrijven. Daar waren minder leuke zaken bij maar ook enkele hartverwarmende momenten.

Deze cd volgt op het debuutalbum”Get Up” uit 2004 en op “Felt Like A Sunday Night” uit 2006 dat destijds op de Rootstime-site een zeer lovende recensie gepubliceerd zag. Qua muzikale stijl hoef je geen ingrijpende wijzigingen te verwachten op de nieuwe schijf “Trouble & Mercy”. Cam Penner is een moderne troubadour die met zijn gitaar als voornaamste begeleidingsinstrument over de dingen die hem beroeren vertelt in zijn liedjes.

Als zoon van ouders die een illegaal roadhouse uitbaatten groeide hij op in de niets voorstellende dorpjes van Manitoba en Saskatchewan. Amper 19 geworden liet hij zijn verleden achter zich en trok naar Chicago waar hij eerst een soepkeuken uitbaatte en daarna ging werken in een opvangtehuis voor vrouwen. Daar kwamen voor het eerst de sociale gevoelens in hem naar boven die hem aangezet hebben tot het schrijven van liedjesteksten over de sociale aspecten en de geobserveerde onrechtvaardigheden die hij in zijn directe omgeving kon vaststellen.

Toen hij nadien terugkeerde naar Canada besloot hij om zich ook daar verder sociaal te engageren door gedurende dertien jaar voor een tehuis voor daklozen te werken. Het spreekt voor zich dat een dergelijke werkomgeving meer dan voldoende stof oplevert voor songteksten over het strijden, de hoop en het verlangen naar beterschap.

Op deze cd zijn het nummers als “All Of Yesterday”, “Thirteen”, “She’s In My Head”, “Trouble & Mercy”, “Once A Soldier”, het op accordeontonen gebrachte “Tired Of This Town” en “Peace Of Mind” die deze sociale aspecten als inspiratiebron hadden.

Deze derde cd van Cam Penner is sober opgebouwd maar verplicht de luisteraar om even dieper na te gaan denken over de onderwerpen en de emoties die hij in zijn nummers aan bod laat gekomen. Gedurende de twee eerste decemberweken van dit jaar is hij live te bewonderen in de Benelux. Doen!

(valsam)

CAM PENNER LIVE
06.dec.2009 20:00
Cam Penner & Jon Wood @ Perron55 Venlo
10.dec.2009 20:30
Cam Penner & Jon Wood @ de Harmonie Edam
11.dec.2009 20:00
Cam Penner & Jon Wood @ Concert In The Woods Lage Vuursche
12.dec.2009 20:30
Cam Penner & Jon Wood @ ’t Keerpunt Spijkerboor

 

 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label : Prairieboy Records
CD Baby