ROGER HOLZHEIMER – ROUGH HEWN HEART

Een man met zijn gitaar en een bundel persoonlijke verhalen die in songs worden geïntegreerd. Dat zou een correcte definitie kunnen zijn voor de in Denver, Colorado wonende singer-songwriter Roger Holzheimer.

Ondanks zijn niet meer zo jonge leeftijd is dit toch een nieuwe naam in de muziekbusiness want de cd “Rough Hewn Heart” die we vandaag voor u bespreken is inderdaad zijn debuutplaat. Toch speelt deze artiest al sinds vele jaren muziek en schrijft hij even lang zijn eigen nummers.

Met de hoesfoto van een uit hout gesneden hart dat duidelijk door alle types weer en wind is gegaan demonstreert Roger Holzheimer op illustratieve wijze wat hij met zijn liedjes wil proberen te verhalen. Een breed scala van emoties, gevoelens, positieve en minder leuke gebeurtenissen uit zijn persoonlijk leven maken het onderwerp uit van de teksten in zijn songs.

“Rough Hewn Heart” is een verzameling van elf zelfgeschreven liedjes die hij met begeleiding van voornamelijk akoestische gitaar ten gehore brengt. Het dient gezegd te worden dat Roger Holzheimer vocaal geen echte hoogvlieger is en dat een opeenvolgende beluistering van deze elf songs aanleiding kan geven tot ééntonigheid of zelfs intredende verveling.

Maar apart zijn enkele nummers zeker de moeite waard om er specifiek uitgepikt te worden ter beluistering. Zo bevallen ons vooral “I Saw You”, “Ghost Of Kerouac”, “Your Window” en “Wordlessly Watching” dat herinneringen oproept aan de akoestische plaat “Nebraska” van Bruce Springsteen. Even uit de band springend is de rocksong “Right Woman, Wrong Time” die daardoor net voor een drastische ritmewijziging zorgt en dus positief opvalt.

Intussen werkt Roger Holzheimer aan songs voor een opvolger van deze plaat. Hij mag ons alvast het resultaat van die noeste arbeid laten geworden voor een nieuwe bespreking bij Rootstime.

(valsam)
“Don’t we all have a heart that has been weathered by good and bad experiences in life? In his lyrics, Roger Holzheimer accurately describes all types of emotions occurring with these events. This is an honest and heartfelt collection of songs bundled in one ‘Rough Hewn Heart’.”
– www.rootstime.be


 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby
Info: Hemifran