ALEJANDRA O’LEARY – NOTHING OUT LOUD

Met liedjes over de liefde en over het verlies ervan probeert de Amerikaanse Alejandra O’Leary uit New York City een eerste solo uitstap in de grote wereld van muziek te maken. Met tien zelfgeschreven nummers heeft ze haar debuutalbum “Nothing Out Loud” samengesteld. Voor het schrijven van haar liedjes zoekt ze haar inspiratie bij o.a. Elvis Costello, Wilco en Lucinda Williams maar haar belangstelling voor de muziek ontstond na het horen van de Beatles op jonge leeftijd.

Ze studeerde Engelse en Spaanse literatuur aan de universiteit van Yale en spendeerde al haar vrije tijd aan het optreden in diverse rock’n’roll groepjes, o.a. ‘The Tourettes’ en ‘The Masses’ waar ze meestal al gauw achter de microfoon belandde.

Terwijl ze momenteel keihard werkt aan nieuwe nummers voor een volgende plaat zou de cd “Nothing Out Loud” het pad voor haar moeten effenen. De poppy rocksongs worden opgebouwd rond een catchy melodie en klinken vlotjes in de oren. Wij hebben echter een klein probleempje met de zangkwaliteiten van miss O’Leary want soms schuift ze zachtjes naast de juiste toonaard en dat had zeker bij de opnames van deze cd gecorrigeerd kunnen worden door producer Doug Kwartler, die zelf ook een begenadigd songschrijver is en zowat alle instrumenten op dit album bespeelt.

Dat wat slordige zangwerk is meteen al te horen in de eerste song op deze cd “Ever After”, nochtans een moderne popsong met hitpotentieel. Alejandra O’Leary zingt met een aan de teenyboppers uit de jaren ‘50 schatplichtige kinderstemmetje en we kunnen daar best enige tijd mee leven maar halverwege de cd klinkt alles toch een beetje hetzelfde en zit je te hopen op iets dat helemaal uit de band springt. Maar dat moment komt niet.

Net daarom zullen we misschien in de toekomst hier en daar nog een track uit deze cd spelen maar het totale album in zijn geheel zeker niet. Die apart geselecteerde nummers uit dit album zullen dan zijn: “Ever After”, “Rally”, “I Love Your Tone”, niet toevallig allemaal uptemposongs die de vocale tekortkomingen van deze zangeres het best camoufleren.

(valsam)


 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby
Info: Rob Forbes