LEFT LANE CRUISER - ALL YOU CAN EAT

Left Lane Cruiser is een duo dat staat voor rauwe, recht voor de raapse blues in zijn primitiefste vorm. Denk aan de sound van bands als North Mississippi Allstars en Black Keys in hun meest heavy en primitiefste vorm en je kan een idee vormen van hun muziek De rauwe emotievolle stem en superheavy resonator-slide van Freddy J.IV en de on-aardse percussie van Brenn "Sausage Paw" Beck vormen samen een "wall of sound" die je verplettert. Drummen is zeker een understatement voor wat Brenn hier doet, net als de explosieve power die van Freddy J.'s stem en gitaarwerk spat. Dit is muziek die de deur uit zijn hengsel laat spatten als je de powerknop wat teveel naar rechts draait.

Zelden hoorde ik een studio-opname waar zoveel live energie in verpakt zit. Zet Seasick Steve bij de Texaanse baarden van ZZ-Top op een podium, maar dan nog zullen ze maar half zo fel klinken als Left Lane Cruiser. De openingstrack "Crackalacka" is een orgie van slidegeluiden en rauw geschreeuwde teksten die diep vanuit de ziel van Freddy J. komen, terwijl Brenn zijn kit zowat aan flarden mept. Het repetatieve diepe boogieritme van "Hillgrass Bluebilly" dat dan volgt, maakt dat je wel moet headbangen, er is geen ontsnappen aan.

Zo gaat dit daarna ononderbroken door tot het bittere einde, één gebalde mokerslag van blues en rock en roll. Heel eventjes lijkt er een rustpunt: met "Ol' Fashioned", een Mississippi Hill Country delta blues, akoestisch gebracht, maar wel met evenveel power als de rest.

Met deze derde cd zetten ze de lijn verder die ze met " Gettin Down On It" in 2006 begonnen, gevolgd door "Bring Yo' Ass To The Table" die vorig jaar verscheen, alleen doet deze er zo mogelijk nog een schepje bovenop.

Heb je je blues liefst rauw, stevig en vol energie, net als een "saignant" gebakken steak? Wel dan kunnen we je deze cd volop aanraden. Tast toe en geniet er volop van: "All You Can Eat!"

(RON)

 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

video
Label: Alive