MIKE McCLURE BAND – ONION

Mike McClure uit de Amerikaanse staat Oklahoma trad voor het eerst in de schijnwerpers als leadzanger bij de alt-countryformatie ‘The Great Divide’ waarmee hij in de jaren net voor de eeuwwisseling furore maakte in de Amerikaanse muziekscène.

Na de solo-cd’s “Everything Upside Down” en “Foam” uit 2008 stuurde hij ons nu zijn nieuwste productie “Onion” toe voor een Rootstime-recensie. Vorig jaar bespraken wij ook al op positieve wijze het album “Did 7” dat hij samen met multi-instrumentalist Joe Hardy had opgenomen.

De Mike McClure Band bestaat naast de gelijknamige zanger, gitarist en liedjesschrijver uit bassist Tom Skinner en drummer Eric Hansen. Producer Joe Hardy - die ooit ook voor Steve Earle en ZZ Top produceerde - zorgt voor alle overige instrumenten die op deze cd te horen zijn.

Op “Onion” horen we rockende Americana-songs als “Perfect Night”, “Gonna Be Hard” en “Light On My Hands” waarbij wij soms aan de sound en de stem van Ted Russell Kamp moeten denken. Voor wie deze muzikant niet zo goed zou kennen verwijzen we dan maar even naar gelijkgestemden als Tom Petty en Steve Earle. We genieten vooral van stevige en swingende gitaarrock met solide en robuust zangwerk van Mike McClure.

Als het wat rustiger wordt zoals in het nummer “Find It In You” horen we hoeveel aandacht er besteed werd aan de kwaliteit van de melodielijn en hoe knap McClure wel kan zingen. Hetzelfde overkomt ons even later opnieuw bij het aanhoren van het soulvolle countrynummer “Warm Inside” waarbij Steve Ripley, zanger bij de formatie ‘The Tractors’, voor vocale ondersteuning komt zorgen.

Andere toppers uit deze cd zijn het symfonisch melodieuze “Nowhere Woman” en het door de drijvende African drumritmes op Paul Simon’s “Graceland” gelijkende “Highway” waarin vocale hulp wordt verleend door Cas Haley, een zangfenomeen dat beroemd werd door zijn markante optreden in het tv-programma “America’s Got Talent’, het lokale ‘Idool’.
Het album “Onion” biedt veel van hetzelfde maar als dat stuk voor stuk goede rocksongs zijn hebben we daar echt geen moeite mee. De moderne sound van dit album en de paar toptracks zorgen voor een onbezorgd uurtje puur genieten.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby
Label : Boo Hatch Recordings
Info: Rob Forbes