CAROLINE HERRING – GOLDEN APPLES OF THE SUN

In juni 2008 mochten wij voor Rootstime een interview hebben met de uit Atlanta, Georgia afkomstige singer-songwriter Caroline Herring. Ze trad op in het gezellige ‘Toogenblik’ in Haren naar aanleiding van haar schitterende cd “Lantana’, die na 5 jaar stilte – tijd die vooral gebruikt werd om 2 kindjes te kopen – werd uitgebracht en opnieuw aantoonde wat voor een groot zangtalent deze dame wel is.

Vele prijzen en evenveel ravissante cd-reviews in de vakpers later krijgen we nu in primeur haar nieuwste cd “Golden Apples Of The Sun” toegestuurd die weldra officieel op de markt zal komen, samen met een tweede plaat, een ep-tje dat de toepasselijke titel “Silver Apples Of The Moon” heeft gekregen.

Op deze nieuwe studioplaat covert Caroline Herring enkele nummers van vrouwelijke singer-songwriters die haar altijd al nauw aan het hart hebben gelegen. Zo brengt ze Cyndi Lauper’s “True Colors”, “Cactus Tree” van Joni Mitchell en twee traditionals in een eigen kleedje: het bluegrass-nummer “Long Black Veil” en de bluesklassieker “See See Rider” die hier een countrystijl aangemeten krijgt.

Maar ook de eigen hoogkwalitatieve nieuwe liedjes kregen een ereplaats op deze nieuwste plaat. Zo kwamen wij meteen zwaar onder de indruk bij het aanhoren van opener “Tales Of The Islander”, een eerbetoon aan schilder en schrijver Walter Anderson uit New Orleans of bij het emotionele en adembenemend mooi gezongen liedje “The Dozens”.

Even indrukwekkend zijn “A Little Bit Of Mercy” en de sfeervolle en intimistische ode aan de oude, wijze vrouw en grootmoeder in het nummer “Abuelita”. Heel sterk is ook haar bewerking van een gedicht van William Yeats in “Song Of The Wandering Aengus” over de grote kracht die de natuur kan uitoefenen op de mens.

Caroline Herring’s stem is echt op het hoogtepunt van haar kunnen en de vergelijkingen met de vocale prestaties van grootheden als Kate Wolf, Judy Collins en Joan Baez zijn meer dan ooit op hun plaats. Met amper meer dan een akoestische gitaar weet deze dame de luisteraar bij het nekvel te grijpen om niet meer los te laten, dat hebben we vorig jaar zelf mogen ervaren bij haar live optreden.

Toen al kreeg het publiek als toegift in primeur een nummer voorgesteld uit deze cd: “The Great Unkown”, dat hier een mooie plaats kreeg net voor het afsluitende “The Wild Rose” dat met uitsluitend sobere pianobegeleiding wordt gebracht en haar prachtige stemgeluid daardoor maximaal etaleert.

Ook een gemeende pluim op de hoed van producer en muzikale begeleider David Goodrich voor de intimistische productie van het album waarin de gitaar en de stem van Caroline Herring hun verdiende plaats hebben gekregen. “Golden Apples Of The Sun” is alweer een heel sterke plaat van deze uiterst sympathieke zangeres.

(valsam)


 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Info: Lotos Nile Media
Label : Signature Sounds Recordings

Distr.: Continental Record Services