LISA HAKE – WIND UNDER WOOD

De Ierse Lisa Hake is een jongedame die haar zelfgeschreven liedjes onder begeleiding van een akoestische gitaar op een podium brengt. Haar geboortestreek lag nochtans ver van Ierland verwijderd in de wijnbergen van Noord Californië.

Kenmerkend voor de songs die ze schrijft en brengt is een zachte melodie en teksten die geschreven werden als verhalen uit haar persoonlijke leefwereld. Daarbij komt dat ze op haast schuchtere wijze en met gedempte stem haar eenvoudig gearrangeerde liedjes zingt.

“Wind Under Wood” is de tweede cd van haar hand als soloartieste en volgt op het album “Tree Over Sea” uit 2006. Lisa Hake wordt in de pers omschreven als een vrouwelijke Neil Young met een stemgeluid dat nauw aansluit bij het werk van Aimee Mann.

Opvallend aan deze cd is alvast het mooie artwork op de cover. Het is een werk van de Poolse kunstenaar Jacek Yerka die meestal een kinderlijke fantasiewereld op doek schildert. Dit specifieke schilderij heet “4 seizoenen”.

Voor de 13 songs op het album zelf zocht Lisa Hake haar inspiratie bij o.a. tarotkaarten voor “Tarot Cards”, zorgenpoppetjes uit Guatemala in “Worry Dolls” en Einstein’s relativiteitstheorie in “”Relativity”. Ze zingt daarbij op zo’n fragiele en zachte wijze dat je als luisteraar de indruk krijgt dat je staat te luistervinken bij een verhaal dat niet echt voor je oren bestemd lijkt te zijn. Toch wil Lisa Hake dat de muziekliefhebber zich in haar intimistische leefwereld thuis voelt en er zich een leuk hoekje uitzoekt om laid back naar haar vertellingen te luisteren.

De opnamen van “Wind Under Wood” vonden gedurende twee maanden plaats in een Ierse studio op het platteland waar de rust van deze omgeving medebepalend is geweest voor de klankkleur van deze cd. Voor de sobere maar zeer professionele productie tekende multi-instrumentalist James Blennerhassett die zowat alle instrumenten op deze cd inspeelde.

De mystieke liedjes vereisen enige luistervaardigheid en luisterbereidheid maar wie zich deze moeite getroost zal in “Wind Under Wood” een prachtige cd ontdekken die optimaal zal renderen op druilerige herfstavonden waarbij de neerdwarrelende bladeren voor de onontbeerlijke sfeerzetting zullen zorgen. Gelieve daarbij vooraf even deze tracks te selecteren: “Old Enough To Know”, “Pure As The Driven Snow”, “Which Wind”, “Relativity”, “Fisherman’s Tear” en de cd-afsluitende Ierse traditional “Slainte Mhaith”.

(valsam)


 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby
Label : Tempo River Tunes