CHARLIE FAYE – WILSON ST.

In de bespreking van de nieuwste cd van Bettysoo hadden we het al over producer Gurf Morlix. Deze gitarist speelt ook mee op de cd “Wilson St.” van Charlie Faye, een zangeres die ook afkomstig is uit Austin, Texas en er in deze Wilson Street woont. Ze is daarenboven ook een goede vriendin en collega van diezelfde Bettysoo en van Jess Klein waarmee ze soms ook het podium deelt.

Charlie Faye is wat mannen onder elkaar wel eens een heel knappe verschijning plegen te noemen. Dat ze bovendien ook nog een heel goede zangeres blijkt te zijn is mooi meegenomen. En ook het songschrijven gaat haar heel goed af. Zo pende ze alleen of met de hulp van haar bandleden de tien nummers bijeen die op haar cd “Wilson St.” - de opvolger voor het in 2006 uitgebrachte en in Philadelphia opgenomen album “Last Kids In The Bar” - te beluisteren zijn.

Hank en Lucinda Williams zijn beiden vernoemd op het lijstje van haar favoriete zangers aller tijden. En dat die bewondering groot is valt ook waar te nemen als je deze cd afspeelt. De invloeden van deze artiesten zitten minutieus verweven in de liedjes die Charlie Faye ten gehore brengt. Vooral Lucinda’s songstijl en stem zijn heel dichtbij in een nummer als “Bottletops” of in de mooie ballads “Waitin’ On Something” en “Ready to Fall”.

Ook de countryrock in “Runaround”, dat ze - net als “Waitin’ On Something” - samen met Will Sexton schreef, “Jersey Pride” en “Summer Legs” valt best te pruimen. Maar onze favoriete song op deze cd heet “Coward’s Lament”, een zeer ingetogen maar doorleefd gezongen verhaal over de zwakheid van de liefde, een gebroken hart en de angst voor een niet omkeerbare eenzaamheid.

Om verliefd te worden op Charlie Faye hoef je eigenlijk alleen maar in haar bruine ogen te kijken maar je zult zeker helemaal verloren zijn als je haar prestaties op deze cd “Wilson St.” tot je hebt laten doordringen. Ik denk dat ik binnenkort nog eens een weekje naar Austin, Texas zal moeten. Louter professioneel, natuurlijk.

Ik zou natuurlijk nog veel sneller in de ogen van zowel Bettysoo, Abi Tapia als deze Charlie Faye kunnen kijken want op maandag 2 november komen ze samen voor een gratis optreden onder de noemer “Texas Sweet-Hot Trio” naar het Zuid-Nederlandse Crossroads festival. Plaats van genot (en/of verderf) is het Vestzaktheater, Moeregrebstraat 18 in Bergen Op Zoom. Tot daar dan maar!

(valsam)
“Falling in love with Charlie Faye is easy; she’s got all the right looks for it. But when you listen to her latest album, everyone will be completely lost to this relatively newcomer and singer-songwriter in the warm country scene of Austin, Texas.”
– www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label : Wine & Nut Record
Info: Hemifran