BETTYSOO – HEAT SIN WATER SKIN

De folk- en countryzangeressen groeien in Austin Texas blijkbaar aan de bomen. In dit walhalla van de country is de kans op succes natuurlijk sowieso veel groter als je in dit muziekgenre actief bent en haast elke avond je ding op één of ander podium kan komen doen.

“Heat Sin Water Skin” is al de derde plaat van Bettysoo, voor ons tot op heden totaal onbekend maar nu wel een nieuwe ster aan het firmament. In de eerste song op dit album “Never Knew No Love” geeft ze meteen haar visitekaartje af met een stevige rocksong wat ze even later herhaalt in “Get Clean” en in het upbeate “Still Small Voice”.

Maar ook de fragiele kant van deze getalenteerde dame klinkt zeer fraai in het nummer “Just Another Lover” waarin ook violist Gene Elders een knap staaltje van zijn kunnen mag komen tonen. Hetzelfde goeds geldt voor het daaropvolgende “Whisper My Name” dat heel emotioneel geladen vertolkt wordt.

De vele instrumenten vernoemen die op dit album werden ingespeeld door producer Gurf Morlix (Mary Gauthier, Slaid Cleaves en Lucinda Williams) is onbegonnen werk maar we kunnen wel melden dat hij dit voortreffelijk heeft gedaan. De elf nummers waar we hier van kunnen genieten werden op één na allemaal door Bettysoo zelf geschreven, waarmee ze haar talent als songwriter optimaal etaleert. Ook de enige cover op deze plaat getuigt van gevoel voor kwaliteit want “Lonesome Whistle” van Hank Williams is een dijk van een song waaraan Bettysoo een mooie en geheel eigen interpretatie heeft gegeven.

Deze Aziatisch-Amerikaanse dochter van twee - uit Korea afkomstige - geëngageerde dokters voor de armen heeft een mooie falsetstem die perfect past bij dit muziekgenre. Vooral in de gevoelige nummers kan je niet om het grote talent van deze dame heen. Ballads als “Who Knows”, “Forever”, ‘What We’ve Got”, “Next Big Thing” en het fantastisch mooie “Never The Pretty Girl” zijn topsongs die zo door andere sterren gecoverd kunnen worden. Bettysoo heeft trouwens haar vriendschapsrelaties in de business al goed onder controle want ze opende een paar keer voor Joan Baez en ze treedt regelmatig op in het gezelschap van Jess Klein.

Ondanks het feit dat deze dame zeer gelukkig getrouwd is met de op deze cd op drums meespelende Mail Man Dave gaan haar liedjes over de droevige zijde van het bestaan waarin aangeboden liefde wordt afgewezen, het hartzeer pijnlijk aanvoelt en de drang naar warmte en vriendschap als een onbereikbaar iets wordt afgeschilderd. Bettysoo bewijst met deze liedjes dat je dergelijke onderwerpen ook voldoende emotioneel kan brengen als je eigen leventje desondanks toch mooi op orde zit.

“Heat Sin Water Skin” is een prachtig schijfje van een kleine dame die weldra heel groot zal gaan worden in het door haar gefrequenteerde genre, zeg dat (valsam) het gezegd heeft.

“A great voice and heartfelt compositions are the key ingredients which will make this little lady Bettysoo within shortest notice a famous artist. Over 50% of these songs should instantly be covered by the greatest singers in the world.”
– www.rootstime.be


 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby
Info: Hemifran